Gjør comeback i Grand Prix

COMEBACK: Birgitte Moe (31) fra Haslum og Kjell G. Henriksen (32) fra Asker slo an som dance-gruppen Infinity på 90-tallet. Nå skal de gjøre comeback under det norske Grand Prix.

COMEBACK: Birgitte Moe (31) fra Haslum og Kjell G. Henriksen (32) fra Asker slo an som dance-gruppen Infinity på 90-tallet. Nå skal de gjøre comeback under det norske Grand Prix.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Dance-gruppen Infinity gjør comeback. Og det i selveste Grand Prix!

DEL

– Vi har alltid hatt planer om et comeback og føler at tiden er inne nå. Det er mange kule låter som må frem, sier duoens ene halvdel, Birgitte Moe (31) fra Haslum.

Det var en forespørsel, og intens oppfordring om å stille i Grand Prix, som gjorde det endelige utslaget på at Infinity nå skal rundt å lage show igjen.

– Det er en enorm mulighet og en glimrende måte å starte opp på nytt, mener Birgitte Moe.

– Grand Prix har hatt en tendens til å være litt harry, men etter at finske Lordi vant den internasjonale finalen i fjor har det blitt litt mer sirkus. Ikke i Norge, men internasjonalt. Her hjemme er det Idol som har tatt over, mener Infinitys maskuline alibi, Kjell G. Henriksen (32) fra Asker.

Den nye ordningen med delfinaler i den nasjonale Grand Prix-konkurransen gjør at det er rom for flere stilarter, noe som passer Infinity perfekt.

– Det blir mye forskjellig. Alt fra latino og smørballader til oss som lager et sprudlende show, sier de to.

Minner fra Finnmark

Med låten "Hooked on you" skal Infinity prøve å først kapre nok stemmer til å gå videre fra delfinalen i Alta på lørdag, deretter vinne finalen i Oslo Spektrum, for så å ende opp som Norges bidrag i den internasjonale finalen i Helsinki.

– Det er ingen typisk Grand Prix-låt, men en Infinity-låt. Det er for eksempel ingen modulering mot slutten, smiler Kjell.

– Den handler om den enkle og banale kjærligheten, og kjærlighet ved første blikk, fortsetter han.

– Det er en ordentlig gladlåt og en patetisk kjærlighetssang, sier Birgitte, som fikk ideen til låten på biltur i Østerdalen.

Comeback i Alta høres kanskje ikke eksklusivt ut, men Infinity jubler.

– Vi har vært i Alta før og mye i Nord-Norge ellers. Det er utrolig morsomt, og det er best publikum i Alta. Til vanlig skjer det jo aldri noe der, men når Grand Prix kommer blir det helt baluba, folk kjører jo i fem-seks timer for å komme dit, sier Kjell.

Infinity har også noen sære minner fra Finnmark som de ikke regner med at gjentar seg på lørdag.

– Under en konsert i Tana fikk jeg slengt en Snurre Sprett-boxer rett i fleisen i begynnelsen av konserten. Etter hvert kom det to boxere til, mimrer en lattermild Birgitte.

Konkurransemennesker

Infinity hadde sin storhetstid på slutten av 90-tallet, men har nå ligget lavt noen år. Det har også skapt en ekstra utfordring.

– Det er vel tvilsomt om de som er vokst opp med oss og musikken vår, ser på NRK på lørdagskvelden, mener Kjell.

Konkurranseinstinktet er sterkt hos Infinity, de bare skal vinne Grand Prix-finalen. Intet mindre.

Den beinharde konkurransen de to imellom kom også til syne da Ikke Stikka inviterte duoen med på bowling i Sandvika i forkant av avreisen til Alta.

– Bowling er harry, men utrolig kult. Jeg bare må slå Kjell, annonserer Birgitte før første kjegle har falt.

– Bowling er like glemt som oss, supplerer Kjell.

Etter to runder leder Birgitte over Kjell. Til slutt slår hun kompanjongen med syv poeng, noe som ikke går upåaktet hen.

– Hva sier man da, spør hun Kjell, og tar et godt tak i kinnet hans.

– Hva sier man da, gjentar Birgitte.

– Gratulerer, kommer det litt motvillig fra Kjell.

På lørdag kan han forhåpentligvis gratulere Birgitte med seieren igjen. Da vanker det nok også klemmer på kinnet i stedet for klypetak.

Søkeord: Melodi Grand Prix

Artikkeltags