Game over etter 46 timer

JENTEBRIS: Det er foreløpig ingen jentebølge å spore på LAN-partyer. Dataspill er kult for jenter også, mener Trine Røskog (16) til venstre og Kristine Asmus (20). FOTO: HELGE HEYERDAHL

JENTEBRIS: Det er foreløpig ingen jentebølge å spore på LAN-partyer. Dataspill er kult for jenter også, mener Trine Røskog (16) til venstre og Kristine Asmus (20). FOTO: HELGE HEYERDAHL

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Trine Røskog (16) og Kristine Asmus (20) var to av svært få jenter på LAN party i Asker i høstferien. Jentebølgen uteblir fra datasamlingene.

DEL

– Gutta er litt tøffe i trynet, men det går som regel bra, sier Kristine Asmus (20) som var en av 100 spillentusiaster på helgens "Infected Asker LAN-party".

Jentene var i klart mindretall, men det forhindret ikke Kristine Asmus fra å komme til et LAN-party som til fulle oppfylte klisjeen om at kostholdet består av pizza og brus på slike arrangementer.

– Det er ikke så veldig populært blant jentene å spille, og hvis man er jente og liker å holde på med data skal det veldig lite til før man blir kalt nerd. Mange jenter har jo aldri spilt spill, og jeg merker fort at det å snakke om spill med venninnene mine ikke skaper den helt store responsen, forklarer hun.

Hun var med både som spiller og crew, og i løpet av de første 30 timene av arrangementet hadde hun sovet i underkant av to timer.

– Det har ikke blitt så mye søvn foreløpig, for det er veldig koselig å være her. Selv om noen av guttene er skikkelig opptatt av spill så er de siviliserte og sosiale, sier Kristine.

Data før date

Frederik Bøhn (22) er lagleder for Team Audaces som hadde som mål å vinne den oppsatte pengepremien.

– Valget mellom jenter og data er jo ganske enkelt. Datamaskiner er veldig enkle å forholde seg til, og krasjer veldig sjelden, flirer Frederik. Laget hadde knust all motstand så langt da UNGkultur besøkte Leikvollhallen.

– Vi er med i konkurransen om en premie på 10.000 kroner som det beste laget i Counterstrike (CS) får. Vi er i finalen, så det blir veldig spennende, sier Frederik.

Det ble til slutt Team Audaces som stakk av med seieren i CS. Laget består av Frederik (Goob), Erik (PaCo1), Tim (Paaaco), Andreas (Sid) og Pål Inge (Plex).

Artikkeltags