I Peer Gynt-huset på Vinstra viser Magne Furuholmen og Håvard Vikhagen utstillingen «For jeg er født til kunstner, ser du».

Alle kunstverkene Furuholmen fra Nesøya stiller ut på Vinstra er laget på laken som han har fått tilsendt fra et sykehus. Furuholmen forteller ifølge Peer Gynt-stemnet at arbeidene ikke er laget med tanke på Peer Gynt, men lett kan assosieres med Henrik Ibsens verdenskjente opprører.

– Jeg tenkte på Peer da jeg plukket ut bildene. Bildene er synlige samtidig som du kanskje også kan se Solveigs lengsel i dem. Jeg tror alle nordmenn – spesielt vi som er kunstnere – har litt av Peer i oss. Vi lar oss lett fascinere samtidig som vi er kritiske, sier Magne Furuholmen.

LES: Furuholmen lager 22.-juli-kunst sammen med skoleelever

Peer troppet opp

Dennis Storhøi som spiller Peer i forestillingen på Gålå tok også en tur innom utstillingen.

- Jeg har bare så vidt fått anledning til å se noen få av bildene, men har lenge syntes at Magne Furuholmen er en spennende kunstner, sier han.

Og det var et møte mellom to stykk Peer, for Furuholmen er jo faktisk en ekte Peer Gynt, da a-ha fikk prisen Årets Peer Gynt i 1987.

LES OGSÅ: Magne Furuholmen tjente mindre

Første med Vikhagen

Furuholmen har aldri stilt ut med Vikhagen før. Heller ikke Vikhagens verk er laget spesielt med tanke på Peer Gynt – men han har valgt ut bilder som lett kan assosieres med deler av handlingen.

- Jeg har kalt bildene «Av Jord» og mener det er bilder som lett kan få deg til å tenke på Peer Gynt. Mens Magnes bilder representerer det rastløse, representerer bildene mine tryggheten som Peer tross alt søker, sier Vikhagen.

Utstillingen varer frem til 11 august.