– Dette gir positiv oppmerksomhet til Kunst rett vest. Det styrker regionens kunstnere og gir positiv oppmerksomhet til Asker og til festivalen «Det gode liv i Asker», som pågår samtidig, sier prosjektleder Lena Hansson i Kunst rett vest.

– Kunstgruppen bak utstillingen synes ideen var veldig god. Furuholmen er neste utstiller på Trafo i forbindelse med at han fyller 50 år. Ideen kom fra gårdeier Espen Tandberg, som ga oppdraget til Furuholmen, sier hun.

SE BILLEDSERIEN FRA ÅPNINGEN HER

LES OGSÅ: Folkefest i Asker

Internasjonalt preg

Den siste uken har signalbygget i Asker sentrum vært drapert inn i hvite tekstiler dekoren med bokstaver hentet fra utstillingens navn. Det skal ikke mye fantasi til for å lese «Kunst rett vest» både loddrett og vannrett i de fargerike bokstaver på fasaden.

Bygget blir også kalt «Aalto-vasen» etter den kjente finske arkitekten og designeren Alvar Aaltos vase, og er nå prydet med Furuholmens fasadebokstaver i tulipanenes fargerike palett. Også drømmen om den sorte tulipan er med.

En rusletur gjennom sentrum gir assosiasjoner også til installasjonskunstneren Christo, som pakket inn både Riksdagen i Berlin og broen Pont Neuf i Paris.

– Vil dere gi Asker et internasjonalt preg?

– Det er store ord, og det er nytt at vi lager slike stedfestede kunstverk i Asker. Her blir det mye støy og gøy, både på Torget og på Trafo, sier Hansson.

Variert program

«Bouqet» kaller Furuholmen innpakningen, som blir bakgrunn for ordfører Lene Conradi offisielle åpning av den uke lange regionale kunstmønstringen, hvor Asker er vert for 16 kommuner. Dette skjer på Asker torv tirsdag klokken 19. Her vil også verdensmester på trommer Baard Kolstad vil opptre.

Det blir også motorsag-performance og prisoverrekkelse. Jazzgeneral Harald Skogli vil lede vandringen videre til Galleri Trafo med sitt nystartede band «Gammel årgang». Prosjektleder Lena Hansson lover musikk med servering og regner med at det kommer 1.000 gjester til åpningen.

Hovedutstillingen med verk fra 84 kunstnere er i Trafobygget.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her