Fotograf Schultz scorer stort på hjemmebane

Marius Schultz foran utstillingens hovedbilde. – Treet gir meg nesten en skapelsesfølelse. Det ser ut som et nervesystem, som universet. Og sånn kan man lage sin egen historie av bildet, sier han.

Marius Schultz foran utstillingens hovedbilde. – Treet gir meg nesten en skapelsesfølelse. Det ser ut som et nervesystem, som universet. Og sånn kan man lage sin egen historie av bildet, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Fotografiene hans er tidløse, sier galleristen om bildene til Marius Schultz. Lørdag åpnet utstillingen hans «En historie om universet - fortalt av trærne» på Galleri Semmingsen i Asker.

DEL

– Det er veldig spennende. Jeg kjenner det kiler litt, sier Marius Schultz, fotografen bak bildene som nå stilles ut i Galleri Semmingsen i andre etasje av Galleri Trafo i Asker.

Han vokste opp på Nesøya, og høster lovord for den nye utstillingen.Utstillingen hans åpnet lørdag, og flere venner og bekjente skulle ta seg turen.

– Jeg har en god følelse for utstillingen, for jeg er fornøyd med bildene, sier han.

– Men det er jo veldig personlig.

Et spennende blikk

Bildene i utstillingen har han tatt over en periode på flere år, og viser kjente motiver som trær, snø og siv. Fotografen forteller han tviler seg frem til resultatet.

– Disse bildene har motiver som alle kan ta bilde av, men jeg har prøvd å se om jeg klarer å gjøre noe spesielt ut av det. Så da vil tiden vise om folk mener de har det lille ekstra, sier han.

Astrid Hilde Semmingsen eier Galleri Semmingsen som stiller ut Schultz’ fotografier. Hun forteller de valgte å stille ut bildene hans fordi han har et spennende estetisk blikk på naturen.

– Det han begir seg utpå er vågalt fordi han tar bilde av så vakre ting, noe som er litt «fy» i kunstverdenen. Men han har en evne til å gjøre motivene tidløse i uttrykket sitt, forteller hun.

Impresjonistisk maleri

Frida Carlberg-Wold og Trond Wold var noen av dem som hadde tatt seg turen til dagens åpning. De eier selv et bilde av fotografen, og har vært på flere av utstillingene hans.

– Det er fantastisk å se bildene i disse lokalene, sier Carlberg-Wold, noe Wold er enig i.

– De store dimensjonene gjør at bildene nesten blir som et impresjonistisk maleri, men likevel ikke, sier han,

Kari Wold var enig med familien, og likte spesielt bildene av to unge jenter fra bildeserien «lill ladies».

– Det som gjør så spesielt er at han har tatt bilder av dem over flere år, så man ser hvordan de forander og utvikler seg, sier hun.

Utstillingen varer frem til 6. desember.

Les flere kultursaker her

Artikkeltags