- Å! Jeg er happy, happy, happy, sa finske Tiina Kivinen, mens hun trippet fra den ene foten til den andre på scenen på Henie Onstad kunstsenter.Klemmer og penger

Hun hadde nettopp fått æren av å ikke bare klemme dronningen, men også å bli tildelt  "The queen Sonja Nordic Art Award 2012", dronningens eget kunstnerstipend på 400.000 kroner. Stipendet ble delt ut for aller første gang i år, og Kivinen var tydelig rørt over anerkjennelsen.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Dette er så.. Å! Thank you, tosen tack!

Samarbeidsprosjekt

Kunstnerstipendet er et resultat av samarbeidet mellom hennes majestet dronningen og kunsterne Kjell Nupen, Ørnulf Opdahl og Ole Larsen. Sammen har de laget en grafikkmappe, hvis salgsinntekter er grunnkapitalen for kunstnerstipendet.

Grafikkmappen inneholder blant annet bilder som dronningen selv tok på en reise til Svalbard og som hun senere bearbeidet ved hjelp av dyptrykk.

Private bilder

Disse kunstverkene er en del av dronningens store utstilling på Henie Onstad kunstsenter, som også åpnet torsdag. Der stilles også dronningens private samling ut, samt de seks portrettene den amerikanske kunstneren Andy Warhol tok av henne på tidlig 1980-tall.

Den unge finske kunstneren fikk torsdag en privat omvisning av dronning Sonja og var tydelig begeistret for det hun så.