– Dette er en av utstillingsåpningene som har vært mest mest besøkt, sa styreleder Jostein Fjalestad ved Galleri Trafo i Asker.

Han var stolt over å presentere livsverket og bredden i uttrykksformen til de tre kunstnerne: Hedy Louise Lotherington (85), Aase Gulbrandsen (85) og Ervin Løffler (90).

SE BILLEDSERIEN: VITAL KUNST PÅ GALLERI TRAFO

Blant publikum var Janne Aass fra Jong. Hun likte kunsten hun så ved åpningen til Asker-galleriet:

– Bildene er varierte. Kunstnerne er veldig forskjellige, men arbeidene passer godt sammen.
Jeg er spesielt imponert over de fantastiske skulpturene til Ervin Løffer. De er nostalgiske og minner meg om stilen fra 1920-tallet, likevel er et noe nytt over dette.

Thomas Wollinck kom for å se Hedy Louise Lotherington som han har et personlig forhold til, og som har bodd 34 år i Bærum:

– Veldig fin utstilling. Jeg kjenner Hedy Louise Lotherington fra jeg var liten, og jeg er vokst opp med kunsten hennes. Jeg liker streken som nesten er usynlig. Bildene er nesten som å se på røntgenbilde. Hun tegner det du ikke ser.

Utstillingen til de tre kunstnerne heter «Fin årgang». Også Galleri Semmingsen åpnet ny utstilling. Og i prosjektrommet stilte Hans Kristian Borchgrevink Hansen ut et variert utvalg av installasjoner og bilder.