Disse vant årets drømmestipend

Magnus Borka Kloster-Jensen (18, til venstre) fra Høvik og Mikael Aksnes-Pehrson (14) fra Blommenholm vant årets drømmestipend i Bærum. Stipendene ble delt ut av ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Magnus Borka Kloster-Jensen (18, til venstre) fra Høvik og Mikael Aksnes-Pehrson (14) fra Blommenholm vant årets drømmestipend i Bærum. Stipendene ble delt ut av ordfører Lisbeth Hammer Krog. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Magnus (18), Mikael (14) og Helena (12) vant årets drømmestipend i Bærum og Asker. Dermed slo de flere hundre andre kultur-utøvere som hadde søkt om stipend.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

– Det er kjempespennende å få Drømmestipendet. Det hadde jeg aldri ventet, sier Mikael Aksnes-Pehrson (14) fra Blommenholm, som mottok drømmestipendet i Bærum rådhus, for sin innsats innen teater og gitar.

Mikael har blant annet gått på Bærum Teaterskole, og spilt i den norsk filmen «Postkort fra Lillebjørn» og serien «Lilyhammer».

Filmentusiast

I Bærum var det første gang Drømmestipendet på 10.000 kroner ble delt ut til to mottagere. Også Magnus Borka Kloster-Jensen (18) fra Høvik fikk stipend. Magnus har en lidenskap for visuell kunst, som reklame og film.

Han startet med film i en alder av 16 år, og har gått på linjen medier og kommunikasjon på Sandvika VGS. I senere tid har han fått oppdrag for SkiGo (skismøring) og OBIK (Oslo Bedriftsidrettskrets) som filmskaper.

– Prisen var veldig uventet. Det var mamma som synes at jeg burde søke på den, så det er gøy at det ble noe av. Jeg la ved en showreelportfolio med små klipp som de kunne se på. Jeg håper det var den som gjorde utslaget, sier Magnus.

500 Asker-søkere

Drømmestipendet, som ble delt ut for 9. gang i år, er et samarbeid mellom Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping. Hvert år deles det ut 100 stipender på 10.000 kroner til norske kulturutøvere under 20 år. Hver kommune kan nominere 6 kandidater hver.

I år var det nesten 500 søkere fra Asker. Danser Helena Elisabeth Klokkersund Byrt (12) fra Hvalstad, ble den heldige vinneren. Hun har danset ved Den Norske Opera & Ballett siden 2007, og har deltatt på oppsetninger som «Nøtteknekkeren» og «Svanesjøen».

Clavinova og kulturkurs

– Prisen betyr veldig mye for meg. Da får jeg økonomisk støtte til sommerkursene jeg skal ta i sommer, sier Helena, som skal til London på kurs med The Royal Ballet School i juli, og på et nordisk sommerkurs i dans i Oslo.

Magnus og Mikael er heller ikke i tvil om hva de skal bruke pengene på.

– Jeg har kommet inn på Westerdals i Oslo, så penger skal gå til studier der, sier Magnus, som drømmer om å holde på med film på fulltid i fremtiden.

– Jeg skal bruke det på et elektrisk piano kalt Clavinova med øreklokker. Da kan jeg spille uten at søsknene mine hører meg, smiler Mikael.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Artikkeltags