- Det er flott at et ungt menneske stiller spørsmål om Jesus. Hun gir ikke svar, likevel blir jeg grepet. Hun utfordrer det forfinede Jesus-bilde mange av oss har fra kirkens altertavler. Det gjør meg nysgjerrig og utstillingen spennende, sa den påtroppende fylkesmannen fra Vettre til Budstikka under utstillingsåpningen lørdag.

Litterær inspirasjon

Lorentzen kaller sin utstilling "Speaking of Jesus". Installasjonen består av ni verk, blant anet en samling stoler. Her har venner, kjente og elever ved Lysker skole skrevet ned egene  refleksjoner om guds sønn. Nesøya-kunstneren mener stolene symboliserer hver enkelts perspektiv på det religiøse budskapet.

Elisabeth Werp har gitt sine malerier navn etter Stein Mehrens dikt. Ett av dem leste hun også under utstillingen, som ble åpnet  i Sandvika lørdag.

I talen la kunstkritiker, Lars Elton også vekt på at Werp tilfører noe nytt til klassisk figurkomposisjon med  malerier, som preges av symboler, jordfarger, dempet lys, og som bærer navn etter Mehrens dikt.

Moderne

- Bildene viser gjemte historier, som åpner dører hos publikum, sa han og mente dikttitlene blir et logisk bindeledd til Lorentzens kunst, fordi begge assosieres med romantikk og modernitet.

Blant de fremmøtte til utstillingsåpningen var tidligere kirkeminister  og påtropende fylkesmann for Oslo og Akershus, Valgerd Svarstad Haugland fra Vettre. Hun har gledet seg til å se utstillingen, siden Sandra Lorentzen fortalte om den i Haugesund.

Som å skrive

Tove Evensen fra Sandvika beundret Werps bilder, og ble nysgjerrig på den kunstneriske prosessen:

- Jeg liker variasjon over hele spekteret av kunst. Selv om jeg ikke er en kunstkjenner, så elsker jeg å være på utstillinger. Jeg kjenner meg igjen i bildene, som minner om min egen produksjon av tekst. Og jeg skulle gjerne vært til stede når et kunstverk ble til, sa hun.

Reiser til kunst

Filip Jacobsen hadde tatt turen fra  Kristiansand til Sandvika og Bærum Kunstforenining, fordi han ville se Werps bilder:

- Bildene til Elisabeth Werp er kjempefine, og like flotte som jeg husker dem da jeg så dem i Frankrike. Jeg liker hennes spennende jordfarger, og jeg leter etter motiver. Kunsten hennes setter i gang fantasiene mine, sa han.

Utstillingen holder åpent frem til 4. desember.