Rockelegendene i The Rolling Stones er midt i en lang og verdensomspennende turné. Mandag morgen ble det bekreftet at de åpner sin rekke av konserter i Europa på Telenor Arena på Fornebu 26. mai.

Etter at kjæresten til Mick Jagger, L'Wren Scott, døde brått i New York for rundt en uke siden, har bandet imidlertid utsatt alle syv konsertene de skulle holde i Australia og på New Zealand mellom 19. mars og 5. april, til i høst.

Dermed blir konserten i Telenor Arena 26. mai bandets første opptreden etter Scotts dødsfall.

– Det vil komme reportere til Telenor Arena fra hele Europa. På grunn av de spesielle omstendighetene vil dette være en helt spesiell konsert i Stones' historie på 52 år, sier leder av den internasjonale fanklubben "It's Only Rock'n Roll", Bjørnulf Vik fra Asker.

Nesten intimkonsert

Han har selv vært på alle konsertene i Asia den siste tiden, senest i Singapore 15. mars. Han tror Telenor Arena passer veteranrockerne godt, og blir med sine rundt 25.000 tilskuere nesten som en intimkonsert å regne.

– De fleste konserterene i Europa vil være på stadium og festival-størrelse med 40.000 - 80.000 tilskuere, så Telenor Arena vil nesten bli en intimkonsert i forhold. Om ikke en liten konsert, så absolutt en unik opplevelse, tror Vik.

– Arenaen passer perfekt for Stones. Den scenen og det showet de nå kjører har et fantastisk lydanlegg og en sylskarp videoskjerm bak scenen. Enten man har en av de beste plassene helt framme, eller man sitter oppe på tribunene, så vil opplevelsen være unik, legger Asker-mannen til.

Han er ikke i tvil om at det blir rift om å få billetter til konserten 26. mai, til tross for at de billigste billettene vil koste over 900 kroner.

– Det vil bli utsolgt så raskt man klarer å ta imot bestillinger via nettet. De store konsertene i Belgia og Nederland solgte ut på dagen i forrige uke, så Telenor Arena blir nok utsolgt innen et par timers tid.

– Folk kan glede seg

Blommenholm-mannen Jørgen Roll, bedre kjent som sjef for Norwegian Wood-festivalen, er også stor Stones-fan.

– Folk kan glede seg, slår han fast.

Både i 1998 og 2007 møtte han rockelegendene personlig etter konserter på Valle Hovin. I år gleder han seg til å bare være konsert-detager.

– De var noen veldig hyggelige og sjarmerende gentlemen. Men denne gangen gleder jeg meg til å kunne ta et par øl og bare gå på konsert, sier Roll.

Han bedyrer at han aldri har drømt om å få Stones-gutta til sin egen festival i Frognerbadet.

– Nei, nei. Til det er de altfor store og det ville vært altfor svært, slår han fast.