– Dette er godt. Jeg liker pølser, sier Lina Skottene.

8 åringen fra Heggedal er så glad i å danse at hun meldte seg på sommerskolen til Dansesonen i Vollen uten å kjenne noen av de andre barna. Men hun fikk mange nye venner blant de øvrige 85 deltagerne, og ble ganske gode til å danse «Fine frøkner»:

I
– Du skal bruke hele kroppen. Prøv å danse helt likt som de andre. Da blir det veldig kult, sier Lina.

Aktive jenter

Matilda Bosson er dansepedagog og har undervist barna i sommer. Resten av året jobber en kveld i uken for Dansesonen. Ballett er bra for barn som sitter mye stille på skolen, mener hun:

LES OGSÅ: Internasjonal koreograf i Asker

– Dans er god mosjon. Barna får beveget seg og brukt kreativiteten sin, på en helt annen måte enn når de lærer norsk og matte. Også har de godt av jobbe i grupper. De blir godt kjent og lærer samarbeid, sier hun.

Barna på sommerskolen til Dansesonen i Vollen, har vært aktive fra de har kom ved 8-, 9-tiden til de ble hentet ved 16.30-tiden hele uken igjennom. Det kan bety rundt 40 timer på danseskolen. Innimellom har det vært rikelig med pauser, mat og drikke. Fire pedagoger, to assistenter og Dansesonens daglige leder Tiril Andøl har instruert deltagerne som er fra syv til 14 år.

250 pølser

– Det er viktig å gi barna mat. Energipåfyll er godt når de er aktive hele dagen, understreker Andøl og ser ned på de 250 pølsene hun har i den varme gryten når hun tar imot barna til lunch.

De har lært dansestiler fra jazz, showdans, hip hop, klassisk til chearleedning med dusker.

LES OGSÅ: Verdensvante dansere fra Vollen

Avsluttet i Sekkefabrikken

Forrige uke var det 30 små dansere fra Vollen på et tilsvarende sommerkurs. Fredag avsluttet de med forestilling i Sekkefabrikken kulturhus i Slemmestad for foreldrene, naboer, venner og barnehagebarn i området.

– Vi er lokalmiljøet og kommer lett i kontakt med barn som synes det er gøy å danse. Under «dans-campen» bryter vi opp i mindre gjenger. Jentene blir lett kjent og vi ser nye venninner sitte på fanget til hverandre, smiler Andøl.

LES FLERE KULTURNYHETER HER