«Damene grein på første rad»

Showman: Selv om han kun var der for å åpne festivalen, skapte Jan Fredrik Karlsen god stemning fra første stund. FOTO: Martine Hoff Jensen

Showman: Selv om han kun var der for å åpne festivalen, skapte Jan Fredrik Karlsen god stemning fra første stund. FOTO: Martine Hoff Jensen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Rockereunion med minner i fleng.

DEL

Slemmestadgutten Jan Fredrik Karlsen fikk æren av å åpne den 75. Askerfestivalen i rekken - jubileumsversjonen. Selv har han spilt på festivalen tre ganger, og fortalte om mange gode minner. Som da Karlsen fremdeles satset på en karriere som trommis og bandet hans spilte på Askerfestivalen. Vel tilbake i Slemmestad møtte de venner på fritidsklubben som ikke hadde hatt råd til å ta bussen til Asker. Dermed var det bare å smøre smør på flesk:
”Det gikk helt bananas, damene grein på første rad” fortalte de ivirg til storeøyde venner, som kanskje ikke helt trodde på dem.

Etter åpningen, introduserte kveldens konferansier i Multisalen, Anders Fosen, første band ut. Det var new wave/punk/ska-bandet Headache. Gutta rocket igjen og spilte gamle slagere som «Ayatolla Khomeini» - en flengende kritikk av presteregimet i Iran.

Blogg og rock
På Radar Scene var det Askers bloggerprins, Kong Halvor (Harsem), som introduserte. Selv om publikumet i starten var litt skrantent, møtte ett par hundre opp i Asker kulturhus i løpet av kvelden for å se gamle helter opptre igjen. Hele 24 band spilte på de to scenene lørdag kveld og skapte stor stemning.

Noen litt rustne, andre meget samspilte. Zabelitz innrømmet på scenen at det var 10 år siden forrige øving, men det skjulte de godt og spilte blant annet Såpeboblesangen.

En av kveldens store høydepunkt, og han som ble mast mest på om ekstranummer, var Shaun Bartlett.

- Hyggelig å ikke se - se dere. Jeg ser nesten ingen herifra, sa han fra scenen, før han satte i gang.

Han beviste hva Magne Furuholmen så i han under Årets The Voice og leverte stemningsfullmusikk på scenen, med innslag av en god del humor. Et av ekstranumrene var 80-talls favoritten «Girls just wanna have fun», til allsang fra publikum.

Stemningen var god, spesielt da det denne kvelden var satt 18-års grense og alkohol ble servert til en forandring.

SE BILDESERIE HER

Artikkeltags