Come Shine gjør comeback

SATSER IGJEN: Erlend Skomsvoll (t.h.) fra Stabekk og resten av Come Shine-gjengen er tilbake igjen i kulturhuset, det er flere år siden sist. De andre medlemmene i bandet er vokalist Live Maria Roggen, bassist Sondre Meisfjord og trommis Håkon Mjåset Johansen.

SATSER IGJEN: Erlend Skomsvoll (t.h.) fra Stabekk og resten av Come Shine-gjengen er tilbake igjen i kulturhuset, det er flere år siden sist. De andre medlemmene i bandet er vokalist Live Maria Roggen, bassist Sondre Meisfjord og trommis Håkon Mjåset Johansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Jazzgruppa Come Shine gjør comebackturné etter noen års i dvale og onsdag er det konsert i Bærum Kulturhus.

DEL

I spissen for bandet står komponist og arrangør Erlend Skomsvoll fra Stabekk, de andre medlemmene er vokalist Live Maria Roggen, bassist Sondre Meisfjord og trommis Håkon Mjåset Johansen.

Skomsvoll var for øvrig nylig med på Kaizer Orchestras turnéåpnet sin Volume III Tour med flere konserter i Operaen. Da dirigerte han Kringkastingsorkesteret som deltok sammen med Oslo filharmoniske kor.Nå er det et annet band som gjelder – Come Shine. En gruppe som gjorde det så bra at de fikk Spellemann i 2002 i klassen jazz for albumet Do Do That Voodoo.

De har gitt ut ytterligere to cd-er – Come Shine (2001) og Come Shine With The Norwegian Radio Orchestra In Concert (2003). Men våren 2005 tok de en pause på ubestemt tid, men ingenting varer evig som det heter.

Reunion på skolen

– Det hele begynte igjen da vi spilte på 100-årsjubileet til NTNU i 2010. alle gikk vi jo på jazzlinja der. Det var en veldig positiv opplevelse, så vi bestemte oss for å begynne igjen, sier Skomsvoll.

Han forteller at de har testet formen litt før turneen med noen større og mindre konserter.

– Så nå er vi tilbake for fullt, og det er veldig kult hvordan bandet har utviklet seg, fordi vi har spilt så mye hver for oss, sier han.

Finn flere arrangementer i Hva skjer?-kalenderen

Ny plate

Skomsvoll kan også røpe at de har en ny plate på gang.

– Vi har nok materiale til den allerede, og planlegger å komme ut med den i løpet av året, sier han.

Come Shine lager ikke egne sanger, men tar utgangspunkt i gamle amerikanske låter.

– Vi tolker låtene og gir dem nytt liv, sier Skomsvoll.

På repertoaret nå har de sine versjoner av kjente og kjære slagere som My Funny Valentine, My Favorite Things, Somewhere Over The Rainbow, In a Sentimental Mood og Somewhere.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Liker salen

Og Skomsvoll ser frem til å spille på hjemmebane.

– Det blir veldig gøy. Jeg tror jeg bare har spilt to ganger tidligere i kulturhuset. Både salen og flygelet der er nydelige, så det gleder jeg meg skikkelig til, sier han.

Konserten begynner klokken 19.30.

Artikkeltags