Cohens oppvarmer

STOR JOBB: Shaun Bartlett (30) fra Rykkinn skal varme opp publikum før Leonard Cohen entrer scenen på Bislett stadion 1. juli. FOTO: PÅL BREKKÅS

STOR JOBB: Shaun Bartlett (30) fra Rykkinn skal varme opp publikum før Leonard Cohen entrer scenen på Bislett stadion 1. juli. FOTO: PÅL BREKKÅS

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Shaun Bartlett (30) fra Rykkinn er mannen som skal varme opp den 15.000- 20.000 entusiastiske publikummere på Bislett Stadion før Leonard Cohen (73) entrer scenen.

DEL

- Fett som f..., det er bare helt utrolig morsomt. Det er en gig som dette jeg har øvd mot, jobbet mot og håpet på helt siden jeg begynte å spille, sier en kjempefornøyd Shaun Bartlett til Budstikka, rett etter at den endelige beskjeden kom fra Cohens management.

Han skal ikke bare sette stemningen for en fullsatt arena, han blir også den første artisten noensinne som går ut på scenen til nye Bislett Stadion, tirsdag 1. juli. Det i seg selv en historisk begivenhet.

Mors favoritt

Selv har han visst en stund at sjansen for at dette skulle gå nettopp slik var stor, så han har øvd med sitt 10-manns store band, en stund. Men nå er det endelig bekreftet.

- Ditt forhold til Cohen?

- Da familien vår bodde i Midtøsten, var det en av mors store favoritter, så det er en artist jeg har et sterkt forhold til. Teksten hans er bare så flotte. f. eks Halleluja, sier Bartlett.

Fem seks låter blir det plass til, og "Silk", et hovedspor på albumet som kommer denne høsten, og som alt er gitt ut som singel, vil være en av dem, lover han.

Spiller på Hove-festivalen

Men før han skal ut å spille for folkehavet på Bislett blir han å finne med en litt mindre rigg på Hove-festivalen neste uke.

- Akkurat hva vi håpet på sier en entusiastisk Martin Schilde (31) Eiksmarka.

Sammen med kameraten Terje Støle (39) var det han som sørget for å få laget Shaun Bartletts første skive i 2006. De startet eget plateselskap for å få det til. I tillegg er de arrangører for konserten på Bislett i samarbeid med Atomic Agency og som promoterte Shaun Bartlett, som de mente virkelig fortjente denne sjansen. Og ikke minst. Det er disse to driftige herrene som har ansvaret for Musikkafeen i Sandvika og booking av artister til Musikkflekken.

Artikkeltags