Anette Münch vant Brageprisen for boken «Badboy steroid», ifølge forlaget Cappelen Damm den første norske roman som går tett på «boling» og brukerne av anabole steroider.

- Dette er fantastisk, og var helt ærlig uventet - konkurransen var knallsterk. Dette er et absolutt høydepunkt i forfatterkarrieren, og jeg er takknemlig og glad for at bokens tema nå blir anerkjent og får den oppmerksomhet det fortjener, sier Münch til Budstikka.

Angår mange

I tre år har hun jobbet med research i forbindelse med boken "Badboy steroid".

- Dette betyr at boken når frem til flere. Nå kan flere få innblikk i et tema som angår mange unge mennesker og kan dermed få innsikt i hvordan de tenker og føler, sier forfatteren.

Hederspris

Vigdis Hjorth fra Nesøya vant Brageprisens hederspris under utdelingen tirsdag kveld.

-Tusen takk! Til min uvurderlige redaktør gjennom alle år, Eva Grøner som deler ut presise doser motstand og velvillighet. Takk til Cappelen som har heiet på meg hele veien og vært der med hele sin stab. Tusen takk, sa Vigdis Hjorth fra scenen i følge NRK.

Denne høsten er Hjorth aktuell med sin nye bok " Et norsk hus", som har fått gode kritikker.

I samme kategori

Også Lars Joachim Grimstad fra Bærum var nominert til den gjeve prisen i kategorien barne- og ungdomsbøker.

Grimstad har mottatt svært gode anmeldelser for boken «Solkongen – statsminister Fahr og sønn 2» som er en frittstående oppfølger til «Barna som forsvant».

Både 2013 og 2014 er han nominert til ARKs barnebokpris og til daglig jobber han som kreativ leder i reklamebyrået Try/Apt.

- Jeg er jo egentlig en ganske dårlig taper, men i dag var det utrolig hyggelig bare å være nominert. Og heldigvis gikk jo prisen til Bærum likevel! Masse gratulerer til Annette, vel fortjent, sier Lars Joachim Grimstad til Budstikka.

Fire forfattere er nominert til Brageprisen for barne- og ungdomsbøker, og foruten Grimstad og Münch, er Lisa Aisato med boken "En fisk til Luna" og Oda Faremo Lindholm med boken "Bullshitfilteret" nominert.

Les flere kulturnyheter i Budstikka her.