Bokdebutant med sterk historie

Kristine Getz (29) fra Høvik debuterer med boken «Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?», en bok om kampen mot spiseforstyrrelser.

Kristine Getz (29) fra Høvik debuterer med boken «Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?», en bok om kampen mot spiseforstyrrelser. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Onsdag kommer Kristine Getz’ debutbok. Den handler om kampen mot spiseforstyrrelsen som hun har slitt med i store deler av livet.

DEL

Kristine Getz (29) fra Høvik er aktuell med boken «Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?».
Boken handler om kampen mot spiseforstyrrelsen som hun har slitt med i store deler av livet.

Begynte å blogge

Sommeren 2010 sto 27 år gamle Kristine Getz frem i et debattinnlegg i Aftenposten og fortalte om sine 10 år med spiseforstyrrelser: «Ti år med spiseforstyrrelser tilsvarer 3.650 dager fylt av selvhat, selvsabotasje og skam.»

Vendepunktet kom da hun begynte å blogge.

Dette fortalte hun om i Budstikka for halvannet år siden.

– Bloggen har hjulpet meg mye. Støttende kommentarer aller mest. Men også riktig fokus. Jeg har tenkt og reflektert over situasjonen min, fått uendelig mange gode råd, sa hun i et større intervju med Budstikka Pluss.

Lever sitt eget liv

På bloggen sin dinosau, skriver Getz om forventninger og nervøsitet i forbindelse med lanseringen av «Hvis jeg forsvinner, ser du meg da?».

– Jeg kan hverken styre andres tolkninger av boken eller tanker om meg. Derfor har jeg bestemt meg for at det eneste jeg skal tenke fra nå av er dette:

Jeg har valgt å dele «historien min» med de aller beste intensjoner. Og nå må boken leve sitt eget liv.

Til daglig bor Getz i Denver, Colorado. Boken hennes, som gis ut på Aschehoug, beskrives som nådeløst ærlig, full av optimisme og livsvilje. Etterordet i boken er ved Finn Skårderud.

Les flere kulturnyheter her

Artikkeltags