Asker kirke 125 år

Artikkelen er over 14 år gammel

Tirsdag 19. oktober er selve fødselsdagen til kirken, for da ble den vigslet, men allerede i kveld starter jubileumsfeiringen.

DEL

Da blir det ungdommens kveldsgudstjeneste og deretter går det slag i slag hele uken til ende.

- Selve vigslingsdagen har vi jubileumsfest på Askertun og biskop emeritus Sigurd Osberg holder festtalen, sier Øyvind Backer, prost i Asker.

Og valget av Osberg har en lokal forhistorie forteller prosten. Osberg har nemlig jobbet som prest i Holmen kirke. Det historiske er også gjennomgangstemaet i markering.

- Mange av dem som kjører forbi Asker kirke vet nok ikke så mye om den og nå får de sjansen til det. Asker kirke ble for øvrig bygget på rekordtid. Bare ett år etter at den gamle kirken brant ned i 1878 var den nye kirken på plass, sier Backer.

Markering viktig

Er du interessert i å lære mer om 125-åringen vil du få rikelig anledning til det i løpet av jubileumsuken. Det blir kåserier, billedpresentasjon og en guidet rundtur. Backer mener både Asker kirkes historie spesifikt og kirkens generelle historiske verdier er viktige.

- Jeg tror dagens mennesker har godt av å knytte bånd bakover. Vi lever i en tid med veldig mye forandring og folk blir utrygge. Kirken uttrykker noe trygt og stabilt som er viktig i vår tid, sier han.

Prosten trekker frem kirkelige verdier som nestekjærlighet, omsorg og at barna settes høyt.

Asker kirke har også blitt pusset opp det siste året.

- Døpefonten, prekestolen, benkene og marmoreringen ved hoveddøren har blitt restaurert. I januar vil altertavlen bli pusset opp, sier Kari Ann Gunnerød, daglig leder for menigheten.

Hun synes kommunen har vært veldig rause som har bevilget 1 million kroner til dette arbeidet, og at det er hyggelig å kunne vise frem en pen kirke til jubileet.

- Og nå håper vi at riktig mange kommer på arrangementene, sier Backer.

Artikkeltags