Arenaen er åpnet!

MULTIANLEGG: Selv om hovedsportene er skating, inlines og bmx, skal Arena Bekkestua også romme andre former for utøvende kunst. Her er (fra venstre) Jon Dahl, Simen Fonnes og Aksel Gravir fra nysirkusskolen på Grav. ALLE FOTO: JOHANNE THORSETH

MULTIANLEGG: Selv om hovedsportene er skating, inlines og bmx, skal Arena Bekkestua også romme andre former for utøvende kunst. Her er (fra venstre) Jon Dahl, Simen Fonnes og Aksel Gravir fra nysirkusskolen på Grav. ALLE FOTO: JOHANNE THORSETH

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Det var litt av en gave ungdommen fikk servert av Bærum kommune og samarbeidspartnerne fredag. Hundrevis av tenåringer, og noen veteraner, møtte opp for å innvie boltreplassen.

DEL

Når man bygger et enormt anlegg, som ifølge ryktene er unikt i Nord-Europa, er det klart man også må ha en skikkelig åpningsfest. Det fikk ungdommen, da det ble oppvisninger i nysirkus, skating, rulleskøyter, sykkeltriks og konserter med blant annet Karpe Diem, Gatas Parlament og Torch.

På åpningen av Arena Bekkestua var det møtt opp flere hundre besøkende og brukere, og det er særlig sistnevnte gruppe som har ventet lenge på at drømmen skulle bli virkelighet.

IKKE STIKKA: Høyt oppe i Arena Bekkestua

– Dette kunne stått her for to og et halvt år siden. Men nå er det endelig her, og dette har vi ventet på! sier Knut Killmer, som både er bruker, medlem av husstyret (ungdommene som skal være med og styre stedet, journ.anm) og kveldens konferansier for programmet.

Lobbying

Arena Bekkestua er et såkalt multianlegg for både sport og kultur, et kjempesenter for ungdom utenfor de organiserte fritidstilbudene. Hallen er på 800 kvadratmeter, og her kan ungdommene boltre seg med rullebrett, rulleskøyter, BMX, trampoline, ballspill, data, internett og virtuelle spill.

I tillegg er det scene for konserter, diskotek, galleri og mulighet for filmvisning på storskjerm. Huset har naturligvis også en kafé og utstyrsbutikk. Utenfor Arena ligger et 2.000 kvadratmeter stort område med skate-, inline- og BMX-park. .

Trafikk-kaos

Arena Bekkestua åpner for vanlig bruk mandag, og det vil ikke koste noe å besøke hallen eller bruke datarommet. Men skal du drive med noen av aktivitetene koster det 50 kroner dagen. Uteparken kan brukes fritt hele døgnet.

– Vi må ikke glemme nysirkuset, som flytter hit fra Grav skole så snart vi får sikkerheten rundt det på plass, sier Stig Terje Fallingen fra Bærum kommunes ungdomstjeneste. Det er hans avdeling som har ansvaret for arenaen.

Fallingen regner med at det blir trafikk-kaos de første ukene.

– Derfor kommer vi til å sette opp forskjellige tidspunkt for de forskjellige aldersgruppene og aktivitetene, for å fordele trykket litt. Og vi kommer jo til å være til stede her og følge med, så ikke tiåringer henger her til midnatt.

– Hva tror du kommer til å slå an mest?

– Det vi håper slår an aller mest, er at Arena blir et uformelt og aktivitetsskapende sted for ungdom, at vi får brukere som vil være aktivt med å drifte stedet og aktivitetene.

– Er du ikke redd for at lokalene skal bli stående tomme?

– Nei, sier Stig Terje Fallingen.

Artikkeltags