– Vi lever i et samfunn med så mange krav og istedenfor å tørre å si «nei» til dem, blir vi utslitte. Vi skal tilbake til den grunnleggende holdningen hvor livet er vakkert. Du vet ikke om du er død i morgen, så ha det litt kult, da, mens du er her.

Gudinneskolen begynner i månedsskiftet januar/februar i Skandsens hjem i Anthon Walles vei, Casablanca. Skolen er den første i sitt slag i Norge.

– Dette er den første gudinneskolen i Norge. YES! We must celebrate. It’s all me, stråler Fay Skandsen.

Mestring og seksualitet

På gudinneskolen skal hun gi kvinnene bedre selvtillit og lære dem hvordan de kan oppfylle sine drømmer. Det tilbys kurs som går over flere helger. Fay Skandsen og andre foredragsholdere vil undervise.

– På en gudinneskole setter vi søkelyset på feminitet, seksualitet, sensualitet, mestring, glede og begeistring i hverdagen, og hva du har lyst til å gjøre med livet ditt og hvordan du kan gjøre den endringen, sier Skandsen.

– Enhver kvinne har i alle fall en dråpe av det guddommelige i seg. Derfor anser vi enhver kvinne for å være en gudinne, legger hun til.

Les flere kulturnyheter her

– Ikke sjekkekurs

I løpet av de ti siste årene har Skandsen vært på flere gudinnekurs i USA. Kvinnene som har deltatt på Mama Genas gudinneskole, School of Womanly Arts, mener de har fått en styrket selvtillit og kan gå ut med hvilke menn de vil, ifølge skolens nettside.

– Er dette et sjekkekurs?

– Nei, ikke i det hele tatt. Det handler ikke om sjekking. Men du kan lære sjekketrikset. Det viktigste er sjekking på seg selv. Og når du har sjekket inn på deg selv, kan du gå ut å sjekke hvis du vil, svarer Skandsen, og utdyper:

– Når du tar kontroll og styring på livet ditt, får du et bedre selvbilde. Det er viktig å være seg selv i dagens samfunn. Med så mange krav er det lett å glemme seg selv.