– Prisen kan gi meg oppmerksomhet. Den gjør seg godt på CV-en, sa Frode Kjekstad stolt da han fikk Asker Jazzklubbs hederspris.Den 38 år gamle gitaristen fra Rud videregående skole har vært lærer for kjendiser som Jarle Bernhoft, Sandra Kolstad og melodi Grand Prix-vinner Alexander Rybak. Han har spilt på prestisjescener i London og New York, så vel som på nasjonale klubber. Men har aldri selv fått en pris, inntil Asker Jazzklubb delte ut sin hederspris for 2013. Det skjedde på Lancelot under den pågående jazzfestivalen «Det gode liv i Asker».

LES OGSÅ:

Rybak på Rud-revyen

Frode Kjekstad spiller italiensk

Spontan opptreden

– Tusen takk. Dette er helt fantastisk. Jeg har det veldig hyggelig når jeg spiller for dere. Vi sees snart, sa Kjekstad.

Han har konsert på Lancelot i Asker den 14. november, men kvitterte med å gi publikum en liten musikalsk forsmak etter prisutdelingen. Med et stort smil om munnen og svetteperler på pannen fikk han låne en gitar og briljerte på scenen, til publikums begeistring.

– Vi gir prisen til ham vi klapper mest for. Og som er her oftest. Og siden Asker har landets mest oppegående jazzklubb, så henger prisen høyt. Den betyr en god del, sa Per Nettli, som i sin tid dro i gang jazzklubben, som feirer ti års jubileum i disse dager.

Fra Ronni Scott

– Jazzklubbs hederspris går til en som har preget Askers og Norges jazzliv. Vi er stolte over at Frode Kjekstad kommer rett fra Ronni Scott’s i London for å spille for åpne dører i Asker, ja da fortjener han virkelig prisen, sier klubbens leder Harald Skogli.

Siden prisen ble etablert i 2006 har den gått til dyktige musikere som: Espen Rud, Bjørn Petersen, Jon Bjørnstad, Erling Wicklund, Atle Hammer, Totti Bergh, Laila Dalseth og Harald Bergersen.

Smigrende sammenligning

– Jeg er stolt over å komme sammen med Laila Dalseth og de øvrige prisvinnerne, som har preget norsk jazz gjennom flere generasjoner, sier Kjekstad.

Fortiden komponerer han en storband-suite for Prime Time Orchestra og spiller inn en plate sammen med kona, Aina Friden. Parallelt organiserer han innspilling i New York med etablerte musikere, som han vil ta med på Europa-turné til jazzscener i Paris, London og i Norge. Han kommer nylig hjem fra 12 dagers turne i England, hvor han har spilt ved Ronnie Scott, Londons mest populære jazzklubb.

Asker-jazz til utlandet

– Hva betyr denne prisen for deg internasjonalt?

– Den er positiv på flere måter. Men jeg venter ikke at de kjenner til prisen i utlandet. Derfor vil jeg trekke den frem når jeg spiller i Norge. Asker Jazzklubb er et unikt sted. Flott at den ånden Harald Skogli har skapt i kombinasjon med hygge og musikk, får dominere. Det betyr ikke at musikken kommer i baksetet. Alt jeg har produsert, har jeg presentert her. Vi passer sammen, Asker jazzklubb og jeg. Å spille her er en kjempeglede, sa han.

Ordfører Lene Conradi berømmet klubben for gode tradisjoner da hun overrakte diplomet til Frode Kjekstad.

– Denne prisen går til en allsidig musiker, som er glad i sitt publikum, og utmerker seg med allsidighet fra Sandvika Storband til Alf Prøysens musikk og med flere cd’plater, sa hun. Frode Kjekstads siste cd heter «The Italian Job».

Les flere kulturnyheter her

Se flere arrangementer i Hva skjer?-spalten