48-timers datafest i Asker

LAN-PARTY: Over 270 ungdommer deltok på helgens datafest i Asker kulturhus, både som deltagere og arrangører. FOTO: ANETTE ANDRESEN

LAN-PARTY: Over 270 ungdommer deltok på helgens datafest i Asker kulturhus, både som deltagere og arrangører. FOTO: ANETTE ANDRESEN

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Denne helgen var Asker kulturhus fylt med 200 ungdommer, som ofret både nattesøvn og dagslys for å kunne spille dataspill.

DEL

Infected Lan Party har blitt et populært arrangement for Asker kulturhus, og i vinterferiens første helg var det mange som valgte å vie tiden til dataspill.

Lan-festen hadde omtrent 200 påmeldte deltagere, og over 70 ungdommer jobbet frivillig som arrangører. Fra fredag ettermiddag til søndag formiddag var multisalen fylt med dataspillende ungdommer.

BILDESERIE: Se flere bilder fra Infected Lan Party her.

Sosialt

Forkortelsen LAN står for Local Area Network, altså lokalt områdenettverk. Det betyr at de som deltar på LAN-et spiller mot de andre som sitter i samme sal.

– Vi kommer hit for å spille, siden det er morsomt å spille med andre som du sitter i samme rom som. Det er sosialt, siden vi er mange med samme interesse. Også er det deilig å ikke alltid må følge regler og tider, sier Matias Sanness Holsve (18) fra Nesoddtangen.


Mange frivillige

Marius Munthe-Kaas (19) fra Engelsrud er infoansvarlig for arrangementet, og har vært med å arrangere datafest siden 2008.

– Jeg er ikke interessert i spilling selv, og synes det er morsommere å være med å arrangere, forteller Marius.

De frivillige ungdommene er delt inn i ulike crew, som har hvert sitt ansvarsområde. Noen tok seg av sikkerheten, andre jobbet med den tekniske planleggingen, mens noen lagde mat.

– Det er fint at ungdom kan føle at de lager noe for andre ungdom. Vi har med oss mange frivillige som ønsker å bidra med noe positivt, sier Marius.Les mer i mandagens papirutgave av Budstikka.

Artikkeltags