BILDESERIE: Slik var «Hjertefred»

– Dette er første gang det har regnet under «Hjertefred». Jeg trodde ikke det ville komme noen i det hele tatt. Jeg er derfor veldig takknemlig for alle som kom, sier Bjørg Thorallsdottir, like etter at søndagens «Hjertefred» i Sandvika er over.

Anslaget baseres på antall fyrstikkesker som arrangøren deler ut til publikum. «Hjertefred» samlet i fjor cirka 5.000 mennesker.

17 andre steder

Bjørg Thorallsdottir tok initiativ til «Hjertefred» i 2005 etter at hun mistet mannen sin. De senere årene har flere tusen mennesker samlet seg i Løkkehaven.

For sjette gang ble «Hjertefred» holdt i Løkkehaven. I fjor utvidet arrangementet seg til Trondheim, Bergen, Stavanger, Fredrikstad, Kvinnherad og Stokkøya. I år ble «Hjertefred» utvidet til å bli enda større og mer landsomfattende.

– Dette kommer til å bli den beste «Hjertefred» noensinne. Det skal holdes 17 andre steder i tillegg til Sandvika. Vi skal ha med flere barn enn noen gang, og Fred fra «Berserk» kommer, røpet Thorallsdottir før arrangementet.

Nasjonal temamusikk

I fjor skrev musiker og keyboardist Glenn Main Henriksen stykket «Heartpeace». Felles for alle arrangementene i år var at det elektroniske, instrumentalstykket ble spilt.

I Løkkehaven opptrådte artister som nevnte Henriksen, Tommy Fredvang og Fredrik Andreas Juell. Sistnevnte var for en del år siden med på båten «Berserk». Under søndagens arrangement kalte han seg for «Hjerte-Fred» sammen med gruppen Berserk Bastards og fremførte sangen «Sailing Away».

Juell skrev sangen under sin «Berserk»-ekspedisjon.

– Nå dør jeg, nå er det over. Det som skjer i stormer er at det kommer bygninger med vann. De første gangene vet du at du skal dø, men så venner man seg til det, forklarer han.

– Sangen handler om det å komme tilbake til dem man elsker. Vi vil jo hjem til dem vi elsker når vi er der ute.

Les flere kulturnyheter her