11-åring skaper rosa sommerfølelse med sommerlåt

HØR «FIRE SKRITT FRAM»: Vilde Hystad Skjelbreidalen (13) og Marie Skaun Kikut (11) fra Vollen har spilt inn en sommerlåt om skolefri, iskrem og marsipan. FOTO: PRIVAT

HØR «FIRE SKRITT FRAM»: Vilde Hystad Skjelbreidalen (13) og Marie Skaun Kikut (11) fra Vollen har spilt inn en sommerlåt om skolefri, iskrem og marsipan. FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

11-åringen Marie Skaun Kikut har sammen med venninnen Vilde Hystad Skjelbreidalen laget en sommerlåt om å «spise is og vrikke litt på rumpa».

DEL

Marie Skaun Kikut (11) fikk ideen til sangen da hun var på stranda på Nesøya.

– Jeg og pappa har noe vi kaller en scene på stranda hvor det kjører mange båter forbi. Når jeg finner på sanger, tenker jeg litt, også kommer jeg bare på det, forklarer hun.

Sammen med faren Egil Arne Knutsen pleier hun å ta med gitaren, og synge og spille for båtfolket som putrer forbi. Resultatet av båtkonserten ble en gladsang om skolefri, favorittgodisen marsipan og «rumpevrikking» – og selvfølgelig iskrem.

Dansk suksess

– Jeg ble ganske fornøyd med den, og liker best refrenget. Jeg har vist den til noen venninner, og de synes den var veldig fin, forteller 11-åringen.

Nå er Marie på ferietur i Danmark, og der har sangen «Fire skritt fram» av jenteduoen «Goodie Goodie AA» blitt godt mottatt av familie og venner. Den unge artisten tror den egner seg best for barn.

– Alle her har hørt den, og det er to barn på 3 og 7 år som elsker den. Jeg har laget flere sanger, og har en bok hvor jeg skriver ned alle ideene jeg kommer på. Jeg har også spilt inn en annen sang som handler om at jeg ikke liker røde pølser. Den går sånn: «Røde pølser suger, olé, olé, olé.»

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Artist? Kanskje...

Hun har sunget siden hun var syv år gammel, og gjør det hver dag mens hun øver på gitaren.

– Jeg vet ikke enda om jeg vil bli artist. Kanskje, kanskje ikke. Men jeg er glad i å synge, og synes det er moro å finne på sanger.

Artikkeltags