Ida fra Gjettum hyller Monica Zetterlund

KABARET: Ida Holten Worsøe spiller kabaret om Monica Zetterlund i Bærum kulturhus. FOTO: SONIA JENSEN

KABARET: Ida Holten Worsøe spiller kabaret om Monica Zetterlund i Bærum kulturhus. FOTO: SONIA JENSEN Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Monica Zetterlund har vært idealet siden barndommen. Nå setter Ida Holten Worsøe opp sin egen Zetterlund-forestilling i Bærum Kulturhus.

DEL

– Dette er en hyllest til Monica Zetterlund. Jeg er blitt fôret med henne siden jeg var liten, og er blitt veldig glad i jazz. Musikken hennes er en skatt som nordmenn har liten kjennskap til, sier Ida Holten Worsøe.

Utdannet i Göteborg

29-åringen fra Gjettum er så å si oppvokst i Bærum Barneteater. Hun har gått musikklinjen på Rud videregående skole. Hun tok skuespillerutdannelse i Göteborg.

Nå har hun permisjon fra Hålogaland Teater, hvor hun spilte Zetterlund-kabareten for fulle hus i 2007. Stykket ble til under skuespillerutdannelsen i Göteborg. Det er den hun vil vise frem på hovedscenen i hjembygda.

I kveld kan du se henne i forestillingen "A lady called Sven" i Bærum Kulturhus.
– Søsteren min kommer fra USA til Sandvika for å se forestillingen, sier Worsøe.
 

Se Monica Zetterlund i duett med Bill Evans: Waltz for Debby

Nerveproblemer og alkohol

Hun kombinerer norsk, svensk og engelsk når hun fremstiller revy- og jazzartistens liv og musikk. Alt er med. Også nerveproblemene, og at hun omkom i sin egen leilighet 68 år gammel, etter ha røykt på sengen.
– Hun var en tøff og utadvendt kvinne fra Värmland, men slet med nerveproblemer som hun døyvet med alkohol. Hun var jo i et jazzmiljø hvor de ikke var kjent for å spytte i glasset. Dette stykket er basert på et intervju med Zetterlund og handler om mitt forhold til henne, forklarer Worsøe.
Hun har med et digert foto av en ung og vakker Zetterlund, som er tatt tidlig i karrieren. Bildet har hun hatt i bagasjen fra Tromsø, for å bruke det på scenen i Bærum Kulturhus. Her vil hun også vise snutter fra det svenske filmparet Hasse og Tage, som blant annet spilte med Zetterlund.

Turné med Zetterlund

Worsøe ønsker å reise med Zetterlund-oppsetningen. Hun vil fremføre den på flere scener. Det kan bli mulig i løpet av den to år lange permisjonen hun har fra Hålogaland Teater.
– Monica Zetterlund er et forbilde for meg. Hun behersker det meste på en lite selvhøytidelig måte, og formidler både tekst og musikk på en god måte. Hun er så til stede for meg, at det er vanskelig å snakke om henne i fortid, sier Worsøe.
Hun har tre musikere med på scenen, blant dem er Sverre Kjelsberg kjent fra Pussycats og mannen bak Grand Prix-låten "Sami Ædnan".
– Det flott at Sverre er med. VI har spilt sammen i Tromsø, og jeg er glad for å ha ham med til Bærum, sier Worsøe.

Artikkeltags