Morten Christiansen rusler bortover promenadebryggen på Kadettangen. Kaien er ryddet for båter og klar for å ta imot klassiske trebåter.

– Vi setter i gang fredag ettermiddag. I løpet av helgen vil 30–40 klassiske trebåter ligge fortøyd her, forteller Morten Christiansen.

Den nye trebåtfestivalen ankrer opp i Sandvika etter å ha hatt havn i Oslo noen år.

– Det var litt urolig i Oslo med mange ferger og annet. Nå kommer vi til Sandvika og nye Kadettangen for å vise frem vår stolte maritime historie. Jeg tror festival virkelig har noe å tilføre området, sier Christiansen.

LES OGSÅ: Feirer ny bydel i Sandvika

Historisk farvann

Det har alltid vært stor maritim aktivitet i fjorden utenfor Sandvika og stedet har i flere hundre år vært en viktig havn for skipstrafikk med forsyninger til og fra Bærum.

– Norge har som skipsnasjon lange tradisjoner innen trebåtmiljøet, noe vi ønsker å ha fokus på ved «Sandvika Klassiske Båter 2018» i samarbeid med Bærum kommune, sier Christiansen som ser frem til at bredden innenfor klubbene Klassisk Treseiler Klubb KTK, Classiske Motorbåter CMB, Furuholmen Motor Yacht Club og Seilskøyteklubben Colin Archer skal være med på å gjøre arrangementet innholdsrikt og underholdende.

Saken fortsetter under bildet:

LES OGSÅ: Flokket seg rundt scenen

Gå om bord i båtene

Mange av de seil- og motorbåtene deltar er over 100 år gamle, men er fortsatt i god stand og har linjer og former som fremdeles vekker oppsikt.

– Vi har invitert klassiske båter bygget før 1980, vi regner med at ca. 30–40 båter av stort og smått vil dekke vannspeilet i Sandvikselva. Interessen rundt trebåter er økende, sier Christiansen.

Mens båtene ligger på sjøen vil det også være aktiviteter på land. På «festplassen blir det rigget for konsert fredag kl. 19 med bandet «Hit Station». Tre trebåtbyggere har stand og viser frem kunsten i å bygge båt.

LES OGSÅ: Tok sats fra nytt land

Mat og underholdning

– Det vil også være muligheter til å få seg en matbit og det vil være underholdning for barna, forteller Christiansen.

Er du interessert i en titt i båtene har du mulighet lørdag.

Roald Amundsens «Maud» slepes inn til Vollen lørdag og det er ventet folkefest i Asker.

– Vi er klar over det, og vi gleder oss over «Mauds» hjemkomst, men det skaper ikke problemer for oss, vi holder på hele helgen, sier Morten Christiansen.