Jubilerer med Chick Corea

Erlend Skomsvoll står igjen på scenen sammen med Chick
Corea og Trondheim Jazzorkester. Molde i morgen, Oslo førstkommende
mandag.

Erlend Skomsvoll står igjen på scenen sammen med Chick Corea og Trondheim Jazzorkester. Molde i morgen, Oslo førstkommende mandag. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

For ti år siden vakte Erlend Skomsvoll oppsikt med sin konsert med Chick Corea under Molde Jazzfestival. I morgen skal de gjenta suksessen.

DEL

– Jeg har ikke en dedikasjon til én stilart, konserten er et møte mellom meg som komponist og arrangør og Chick Corea som komponist og solist, kombinert med alle musikernes egenskaper. Jeg videreutvikler Duke Ellingtons tankegang, og inkorporerer det i en helhet, sier komponist Erlend Skomsvoll (41) fra Stabekk, bosatt på Åmot.
Onsdag kveld dirigerer han den verdenskjente jazzpianisten Chick Corea sammen med Trondheim Jazzorkester og vokalist og saksofonist Sissel Vera Pettersen i Molde.


Nytt repertoar

I 2000 var en samlet norsk musikkpresse over seg av begeistring etter konserten med Skomsvoll, Corea og Trondheim Jazzorkester. Erlend Skomsvoll hadde skrevet nye arrangementer til Chick Coreas musikk. Nå tar Skomsvoll utgangspunkt i repertoaret fra den gang og har i tillegg flere nye arrangementer. Konserten vil ifølge Skomsvoll være en blanding av jazz og klassisk.
– Jeg har utviklet meg som komponist siden den gang, og vil bruke den utviklingen i prosjektet. Flere av låtene vil bli fremført i original form, sier Skomsvoll.


Turné og plateinnspilling

Til årets Molde-konsert har Skomsvoll skrevet arrangementer til fem av Coreas solopianostykker fra albumet «Children›s Songs», melodiene «Dignity», «Pledge for Peace» og «What Game Shall We Play Today?». Det blir også Norges-premiere
på Return to Forever-klassikeren «Spain», som Corea, Skomsvoll og Trondheim Jazzorkester kun har fremført i Tokyo.

– Jeg tenker mest på den indre musikalske kvaliteten, jeg vil ikke ha de teknisk beste musikerne, men de som er musikalsk gode. Der står jazzmiljøet i Trondheim sentralt, sier Skomsvoll.
Etter morgendagens Molde-konsert reiser Skomsvoll på en turné i Norge og Sverige med Corea-besetningen. Alle konsertene vil bli tatt opp med tanke på en eventuell konsertplate. Molde-konserten i 2000 ble utgitt for fem år siden.

Artikkeltags