Valkyrien Allstars i Bratislava

Valkyrien Allstars spilte for det slovakiske presidentparet Gasparovic og det norske kongeparet i går, i forbindelse med den nye Bjørnstjerne Bjørnson-utstillingen i Bratislava i Slovakia. Her ser vi trioen under en konsert på Musikkflekken i Sandvika.

Valkyrien Allstars spilte for det slovakiske presidentparet Gasparovic og det norske kongeparet i går, i forbindelse med den nye Bjørnstjerne Bjørnson-utstillingen i Bratislava i Slovakia. Her ser vi trioen under en konsert på Musikkflekken i Sandvika. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Valkyrien Allstars har fått nye tilhengere. Det slovakiske presidentparet Gasparovic satte pris på trioens opptreden under den nye Bjørnstjerne Bjørnson-utstillingen i Bratislava.

DEL

Det var i går Valkyrien Allstars fremførte et knippe sanger for blant annet det norske kongeparet og det slovakiske presidentparet, Ivan Gasparovic, og hans kone, Silvia Gasparovic, i forbindelse med den nye Bjørnstjerne Bjørnson-utstillingen i Bratislava i Slovakia.

 

Kjempet for de svake

Utstillingen arrangeres i anledning 100-årsmarkeringen av forfatterens død. Bjørnson kjempet for slovakiske minoritetsrettigheter i det østerrisk-ungarske dobbeltmonarkiet i 1907-1908.

Valkyrien Allstars spilte et utvalg av Garborg, Olav Hauge-tekster, rene slåtter og stevtekster. Kong Harald og Dronning Sonja har hørt trioen tidligere.

– Vi har spilt for kongeparet før. De visste hva de hadde med seg, sier Erik Sollid.

– Hvilken respons fikk dere fra det slovakiske presidentparet?

– De satt og trampet takten.

 

Inspirert av sigøynermusikk

Erik Sollid (26) fra Eiksmarka, Tuva Syvertsen (27) fra Brønnøya og Ola Hilmen (26) fra Valdres var i Slovakia for første gang, men ifølge Sollid har besøket inspirert dem. Slovakia ligger midt i en smeltedigel, med både sigøynermusikk og klassisk musikk, forklarer Sollid.

– Du kan reise til Budapest, Wien og Praha på kort tid. De er preget av mye forskjellig musikk. Vi har hørt mye sigøynermusikken, og er mest inspirert av den.

– Kommer dere til å ta med dere inspirasjonen videre?

– Det gjenstår å se.

 

Les også:

Miniturnerer i Japan

Hektiske dager for Valkyrien Allstars

 

Hør trioen på MySpace: Valkyrien Allstars

Artikkeltags