– Disse tre første artistene oppsummerer Hvalstrandfestivalen for oss. Det blir svensk gladmusikk på sitt beste, Norges kanskje aller største hitdronning og en av våre aller mest folkekjære artister, sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

Hvalstrandfestivalen arrangeres på Hvalstrand bad for tredje gang 21. og 22. august neste år.

Selger billetter allerede

I år samlet festivalen cirka 13.000 mennesker gjennom de to dagene festivalen varte. Også neste år blir det konserter fredag kveld, strandfest for barnefamilier lørdag formiddag og konserter lørdag kveld.

LES OGSÅ: Hundrevis i kø for å sikre seg billetter til Isaac Elliot

Billettene til festivalen ble lagt ut allerede i midten av november, og i følge festivalledelsen har det vært stor pågang.

Nå som de tre første artisnavnene er gjort kjent regner festivalledelsen med ytterligere pågang.

Dansegaranti med svensk hitmaskin

– Timbuktu har stått øverst på vår ønskeliste siden vi startet å jobbe med Hvalstrandfestivalen, og endelig klaffer det. Han kommer til oss med sitt fantastiske band Damn!, og her kan vi love at hele amfiet på Hvalstrand bad kommer til å danse med, sier festivalsjef Fredrik Brodtkorb.

LES OGSÅ: Garanterer ny Hvalstrandfestival neste år

Timbuktu, kjent for hits som «Det löser sej», «Alla vil til himmelen men ingen vill dö» og «Resten av ditt liv», har vunnet mer priser enn de fleste andre skandinaviske artister, deriblant svenske Grammis sju ganger, fire svenske P3 Guld-priser og Nordens Språkpris.

Ung og veteran

Gabrielle, aktuell som eneste norske Nobelkonsert-artist, kommer også til Hvalstrandfestivalen neste år.

Artisten fra Bergen står bak årets sommerhit «Fem Fine Frøkner» og er også nominert til årets låt på P3Gull.

LES OGSÅ: Lillebjørn spilte opp med lokalt band

Lillebjørn Nilsen har gjennom en mannsalder skapt sanger som har blitt allemannseie med «Tanta til Beate», «Stilleste gutt på sovesal 1» og «Alexander Kiellands plass», og gjort enorm suksess som en av de fire Gitarkameratene.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her