– Barna er så flinke og entusiastiske. Vi lærer dem både norske og internasjonale folkedanser, sier Unni Hauge (78) og medpensjonister fra Folkedansgruppen Bæringen.

Hun har selv vært danseinstruktør i 40 år. Jugo, polonese, byttomfot, klappdans og jig er noe av det 3.-klassingene nå mestrer uten problemer.

Liker variasjon

– Det som er bra, er at vi lærer mange ulike danser og forskjellige måter å danse dem på, sier Nikolai Manskow (8).

– Nå starter vi på venstre bein og går innover. Ut og klapp. Ut og klapp, sier Unni Hauge når hun viser familie-sekstur, en ringdans med både klapping og sang.

VIDEO UNDER:

Nikolais faste dansepartner for tiden, Thilie Noel Vanay Olafsen (8), synes alle dansene er morsomme, men hennes favoritt er polonese.

– Det er kjempegøy å danse. I dag gikk vi polonesen litt annerledes enn forrige gang, smiler hun, før Nikolai og hun hopper inn i ringen for å danse jig.

 

Kroppsbeherskelse

– Dans er bra for kroppsbeherskelse og koordinering av armer og ben, noe som er veldig viktig for barn. Elevene sitter så mye stille, så fysisk aktivitet er også bra – og ikke minst å oppleve musikkgleden. Jeg tror også kroppskontakten de får gjennom dansen er bra for dem, sier Kaare Moe (69) som er sekretær i folkedansgruppen og stiller frivillig sammen med kona Liv.

LES OGSÅ: Her blir det sikrere skoleveier

Roser pensjonistene

Folkedansgruppen Bæringen fylte 30 år i fjor og har ca. 25 medlemmer. De stiller med fire til fem instruktører på Hosle hver tirsdag, ulønnet og frivillig.

Baseleder på SFO, Andreas Røang (21) fra Hosle, synes pensjonistene gjør en kjempejobb.

– Vi tilbyr mange aktiviteter på SFO for tiden, men folkedansen er noe av det mest populære og ligner ikke på noe av det barna holder på med ellers. De spør ofte når dansen starter og om de kan holde på litt lenger. Disse 3.-klassingene er ekstra greie og pensjonistene fra Bæringen er flinke med barn. Det er lett å se at barna synes dette er gøy.

LES OGSÅ:

Bygging av gigantskole (debatt)

Den Norske Ballettskole satser i Bærum