Singleklar Eirik (15) skriver låter selv

«Hello» synger Eirik Gjendemsjø på sin nye singel. Overskuddet av salget gir han til Røde Kors-prosjektet Gatemegling.

«Hello» synger Eirik Gjendemsjø på sin nye singel. Overskuddet av salget gir han til Røde Kors-prosjektet Gatemegling. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Eirik Gjendemsjø (15) har hatt 146.000 visninger på YouTube for singelen «The Greatest». Nå er hans nye singel «Hello» ute.

DEL

– Folk som jobber hardt, skal lykkes. Jeg synes Janteloven er håpløs, konstaterer Eirik Gjendemsjø fra Slependen.

I september 2010 var 15-åringen ute med sin debutsingel «The Greatest», og nå på nyåret var Eirik med i Team Erik og Kriss i TV2-programmet «Det store korslaget».

Del

Fra sølv til solo

Til tross for sine 15 unge år, har Eirik sunget i Sølvguttene som en av hovedsolistene. Med dem opptrådte han for kongefamilien og Michelle Obama, og sang sammen med blant andre Diana Ross, Morten Harket og Andrea Bocelli.

I «Det store korslaget» hadde Eirik flere soloopptredener, en av dem var med Elvis-sangen «Jailhouse Rock».

Hør Eirik synge «Jailhouse Rock» her:

Forrige fredag kom Eiriks andre singel, «Hello», som er skrevet og produsert av Knut Bjørnar, og utgitt av Longship Entertainment.

I motsetning til balladen «The Greatest», er «Hello» en uptempo-poplåt.

– «Hello» handler om kjærlighet mellom to mennesker, men hvor ingen tør å ta kontakt, sier Eirik Gjendemsjø.

Les flere nyheter fra Slependen her

Album til høsten

De to første singlene skrev han ikke selv, men nå har Eirik tatt frem pennen. En plate med «Hello» og nye sanger er planlagt til høsten.

– Det er lærerikt å skrive sanger selv, for da må jeg få frem et poeng med få ord. Jeg forstår også mer av hva jeg bryr meg om, forklarer Eirik.

– Som hva?

– Rettferdighet og likhet. Verden skal være et rettferdig sted.

I Sølvguttene bygget han opp stemmen sin.

– Klassisk musikk gir deg en bedre stemmekontroll enn annen musikk. Jeg har fått mye nytte av å synge i Sølvguttene, sier Eirik.

Les flere kulturnyheter her

Støtter ungdomsarbeid

I «Det store korslaget» kom Team Erik og Kriss til finalen, men nådde ikke helt til topps. Hvis Bærums-koret hadde vunnet, ville de ha gitt premien på 500.000 kroner til Røde Kors-prosjektet Gatemegling.

– Gatemegling jobber målrettet mot konflikt og rus blant ungdom. Overskuddet av singelsalget vil jeg gi til Gatemegling, sier Eirik.

Hør Eiriks «The Greatest» her:

Artikkeltags