– Det er en vond forestilling

DEBUT: Milla Kongsteien, Benedicte Gjerland, Anders Li, Markus Hjorth-Johansen, Andrea Gundersen, Linnea Aksnes-Pehrson, Eline Breitenstein, Brage Sævareid (f.v.) og Emilio Lombardo (foran) er klare for premieren på «Jegertimen» på Lille Scene i Sandvika.

DEBUT: Milla Kongsteien, Benedicte Gjerland, Anders Li, Markus Hjorth-Johansen, Andrea Gundersen, Linnea Aksnes-Pehrson, Eline Breitenstein, Brage Sævareid (f.v.) og Emilio Lombardo (foran) er klare for premieren på «Jegertimen» på Lille Scene i Sandvika. Foto:

Av

Bærum Barneteater utforsker de store spørsmålene i det surrealistiske stykket «Jegertimen».

DEL

– Det er en vond forestilling med en lett innpakning og et veldig mørkt poeng, beskriver regissør Christian Henrik Curcan

Sørbye.

Skuespillet, som er skrevet av Hanne Hagerup, tar utgangspunkt i rollefiguren Lukas på 14 år, som nylig har flyttet til et nytt sted og begynt på en ny skole.

En eksklusiv halloweenfest snur opp ned på 14-åringens tilværelse og han havner i en såkalt limbo. Lukas mister hukommelsen, men får uventet hjelp av en selverklært etterforsker og sammen må de løse en mordsak.

Det surrealistiske stykket om identitet, seksualitet, tilhørighet og selvmord er barneteaterets sjette bidrag til årets kulturmønstring DUS – Den Unge Scenen.

Les flere saker om Bærum Barneteater:

Spilte "Kardemomme By" foran Egner sønn

Konser på barnevennlige klassikere

Sinnssyke handlinger

Regissørene Sørbye (20) og Jon Todal Sæbø (21), er begge erfarne skuespillere fra Bærum Barneteater og har nå sin debut som regissører. De har tatt tekstforfatter Hagerups manus og gjort stykket til sitt eget.

Skuespiller Andrea Fauskanger Gundersen (16) forteller at det har vært en spennende prosess, der skuespillerne selv har måtte skape karakterene sine, finne ut av deres intensjoner og velge kostymer.

– Når vi formidler for barn kan karakterene ofte være overdrevne. Nå spiller vi ut disse sinnssyke handlingene, som skal skje på en mest mulig naturlig måte, sier hun og fortsetter:

– Vi prøver å formidle årsaken til at de gjør ting de ikke vet konsekvensene av. Karakterene utfører mange syke og dumme ting, men en kan ikke si at noen er slemme eller snille.

Se bilder fra Bærum Barneteaters oppsetning av Jungelboken

Til finale

Sammen med ti andre skuespillere fra teateret er hun nå klar til å opptre for en fullsatt Lille scene i Sandvika, før det bærer videre til regionfinalen i Dramatikkens hus i Oslo 17. mars.

Om de kommer seg hele veien til den landsdekkende festivalen på Det Norske Teatret, spekulerer de ikke i.

– Først og fremst har dette vært en spennende og fin læringsprosess for oss og vi prioriterer forestillingene på Lille Scene høyest, sier Sørbye.

Om en har lyst til å vite mer om «Jegertimen»:

– Da må man bare komme og se hvordan det går. Ting er ofte ikke det de utgir seg for å være, sier Gundersen.

Artikkeltags