Mange strømmet til Uldalens utstilling

ÅPNET UTSTILLING: Asker-kunstneren Henrik Uldalen (23) får ros fra kunsthistoriker og forfatter Tommy Sørbø under åpning av utstillingen i Galleri Ramfjord. FOTO: TORE GURIBY

ÅPNET UTSTILLING: Asker-kunstneren Henrik Uldalen (23) får ros fra kunsthistoriker og forfatter Tommy Sørbø under åpning av utstillingen i Galleri Ramfjord. FOTO: TORE GURIBY

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Henrik Uldalen (23) fra Asker fikk rosende ord fra kunsthistoriker Tommy Sørbø da han åpnet utstilling på Sankthanshaugen.

DEL

– Jeg liker at du maler en virkelighet som er til å ta og føle på. Men alt stemmer ikke helt. Under ligger en annen virkelighet, som gjør at du kan stå utenfor å se bildene på en helt annen måte. Det liker jeg godt, sa kunsthistoriker og forfatter Sørbø og sammenlignet Uldalen med kjente kunstnere som Eilif Peterssen.

Se også:  Billedserie fra åpningen.

Godt besøkt

Rundt hundre møtte frem til åpning av utstillingen i Galeri Ramfjord lørdag, hvor den unge Asker-kunstneren stiller ut malerier sammen med tidligere medstudenter ved Høgskolen i Oslo, Morten Thyholt og Trygve Åsheim.

Uldalen viser ti bilder med eventyrmotiv, flesteparten i samme format og til samme pris.

– Jeg har malt inntrykk fra eventyrene jeg husker fra jeg var liten. Jeg maler organisk natur - og er veldig opptatt av å gjengi menneskelige hudtoner på en interessant måte. Uldalen peker på utstillingens hovedbilde "Drifting". Det viser en hvitkledd svevende kvinneskikkelse i en mørk furuskog.

Naturalistisk

– Det er slik jeg husker Kvitebjørn kong Valemon. Jeg vil formidle stemning i eventyret, derfor overdriver jeg. Naturen ligner, men bjørnen mangler. Jeg maler ikke så konkret. Jeg håper publikum kan oppleve eventyret som tilskuere fra sidelinjen, sier Uldalen.

Han hadde med mor, far og bror til utstillingen som varer ut oktober.

Les flere saker fra Asker.

Se også spalten: Hva skjer?

Artikkeltags