– Veldig hyggelig å bli nominert. Dette er like gøy hver gang, sier Maj Britt, som fikk spelemannsprisen i 1987 for «Folk er rare». 

Del

 Hver gang hun har utgitt plate, er hun blitt nominert. Det blir 13 til sammen. Hun er ekstra spent når TV2 deler ut Spelemannsprisen denne gangen.

I det direktesendte programmet lørdag kveld vil hun sitte i salen. Maj Britt er også gjest i programmet før prisutdelingen fredag.

Sang fra slum

– Jeg skrev sanger om den virkeligheten jeg opplevde da jeg møtte Indrani, forklarer Maj Britt Andersen.

Møtet med femåringen fra slummen i den indiske byen Bangalore, var sterkt for vår folkekjære sanger fra Asker. Det inspirerte henne til å skrive tekster til «Indranis sang» – cd-en hun nå er nominert til Spellemannsprisen for i kategorien beste barneplate.

De øvrige nominerte er Eiksmarka skole og Rikskonsertene, Terje Formoe og Rasmus og verdens beste band.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her 

Barnehageplass

– Hvordan har Indrani det nå?

– Hun går i barnehage, som er bygget på penger vi har samlet inn, sier Andersen.

Den nominerte cd-en er utgitt i samarbeid med organisasjonen Forut, som samler inn penger blant annet til å bygge barnehjem. Organisasjonen har også et pedagogisk opplegg for å lære norske barn om barn i andre kulturer.

De har tilslutning fra 39 barnehager i Asker og Bærum. Flere av dem vil Maj Britt besøke i løpet av april. Da vil hun fortelle om møtet med den indiske femåringen, som gjorde så sterkt inntrykk på henne at hun skrev sine sangtekster.

Som Grammy

– For meg ble det en dokumentarreise. Et sterkt møte i slummen, som jeg forteller om i sangene, sier Maj Britt.

Hun var sammen med Indrani i India da hun fikk nyheten om nominasjonen.

– Jeg fikk fortalt henne at vi var nominert. Det synes hun var veldig stas. Selv om familien hennes ikke har noe forhold til Spelemannsprisen, som har de hørt om Grammy og forsto den symbolske betydningen. Og for oss som har holdt på med barneplater siden 1985, så er dette veldig hyggelig!

Maj Britts ektemann, Geir Holmsen fra Asker, har laget musikken og Trond Brænne – opprinnelig fra Heggedal – er også tekstforfatter på den nominerte cd-en.

Rekord

– Nominasjonen er et løft for barnemusikken. Maj Britt viser et engasjement langt utover det musikalske. Hun vil vi skal lykkes. Forut har aldri hatt med så mange skoler og barnehager, sier Ingvar Midtun i Forut.

Selskapet har sendt ut 10.000 av Maj Britts cd-er i under aksjonen og fått 5.000 kroner i snitt fra barnehager og skoler i prosjektet.