I Norges hestemiljø fikk Bonnevies bok nærmest en kultstatus da den kom ut i 2010. Boken har solgt over 4.000 eksemplarer i Norge, og er nå ute i tredje opplag.

En av personene som leste boken tidlig var Bonnevies sjef og daglig leder i Neofilm, Aage Aaberge. Han ble så imponert at han har valgt å sikre seg rettighetene til å filmatisere boken.

Manusutvikling

Bonnevie har til daglig ansvar for manusutvikling ved Neofilm. Dermed blir det mye jobbing med eget manus i arbeidstiden fremover.


– Det jeg fokuserer mest på nå er strukturen i filmmanuset, samtidig som jeg skriver ut viktige nøkkelscener. I skriveprosessen lar jeg meg også inspirere av konkrete skuespillere og steder her i Asker og Bærum som kunne egnet seg som innspillingssteder, forklarer Bonnevie som håper at det første utkastet av filmmanuset vil bli ferdig i løpet av vinteren.

Selvbiografisk

Bonnevies bok på 447 sider, handler om en ung jente som er en aktiv konkurranserytter. Hovedpersonen blir satt i en situasjon der hun må velge om hun skal gå sin egen vei, eller nøye seg med å leve opp til farens forventninger. Flere av utfordringene som dukker opp i boken har en parallell til Bonnevies eget liv.


– Boken er basert på virkelige personer. Jeg har heldigvis aldri hatt en far som har bestemt hva jeg skal gjøre med livet mitt, slik bokens hovedperson har. Samtidig vet jeg selvfølgelig godt hva det innebærer å strekke seg etter foreldres anerkjennelse, sier Asker-kvinnen.


Boken kan best beskrives som en dannelsesreise, der forfatteren har tatt utgangspunkt i sine egne erfaringer. På den måten har det blitt en personlig og autentisk fortelling.


– Selv om deler av handlingen er lagt til hestemiljøet, er dette først og fremst en bok om det å være menneske, påpeker manusutvikleren.


For Bonnevie er det viktig å oppmuntre leseren til å holde fast ved sine egne drømmer og ambisjoner.


– Det er dét som er kjernen i boken. Har du blitt den du var ment å være? spør Bonnevie åpent.

Fram og tilbake

"Hestenes klan" ble først påbegynt som filmmanus, men Bonnevie innså at historien ble for omfattende for spillefilmformatet og dermed ble det bok i første omgang. Nå ser det likevel ut til at historien kan få et liv på lerretet. Den erfarne produsenten Aage Aaberge roser boken, og har stor tro på at "Hestenes klan" blir en god film.


– Live er en skarp og kritisk leser, også på sine egne tekster. Boken hun har skrevet er et meget godt grunnlag for en film med bred publikumsappell, understreker Aaberge. Bonnevie røper allerede nå at filmen tidligst vil kunne få premiere i 2012, men påpeker at mye må falle på plass før de kommer så langt.


– Det viktigste nå er å utvikle et godt manus og jeg skal ikke legge skjul på at det er utfordrende. Det er mange scener jeg gjerne skulle hatt med, som det ikke er plass til. Samtidig er det nettopp dette jeg elsker med filmformatet. Ved å stramme inn og kutte, kan man faktisk tilføre historien en ny dimensjon, avslutter Bonnevie.