– Dette er et tegn på at vi er på rett vei. Vi har jobbet målbevisst. Det vi leverte i går, var ikke flaks. Vi gjorde bare det vi har gjort på øvelsene, sier leder i Asker musikkorps, Frode Wold.

Denne helgen ble Akerhusmesterskapet arrangert. Kommende helg er det NM i korps (for korps med medlemmer over 15 år, red.anm.). Asker musikkorps og Opus 82 er kampklare.

Del

NM i Trondheim

Norgesmesterskapet arrangeres i Trondheim og har syv divisjoner. Stabekk Janitsjarorkester konkurrerer i 1. divisjon, Opus 82 i 2. divisjon, Asker Musikkkorps stiller i 3. divisjon. Asker og Bærum Ungdomskorps konkurrerer i 4. divisjon. Alle korps stiller i en divisjon lavere i NM enn i distriktsmesterskapet.

Les flere kulturnyheter her

Under AM vant Asker musikkorps i 2. divisjon over Oslo postorkester og Akerhus konsertorkester. Asker og Bærum ungdomskorps fikk en syvendeplass. Opus 82 fra Sandvika fikk en annenplass i 1. divisjon etter Lillestrøm musikkorps, foran Kolbotn konsertorkester og Lørenskog musikkorps.

Opus 82 spilte «Postcard» og «Theme and Variations». Korpset har vel 40 medlemmer.

– Lillestrøm musikkorps er et av Norges aller beste amatørkorps. Det er ikke rart at vi ble slått av dem, men flere av de andre korpsene i 1. divisjon spiller i elitedivisjonen. For oss var det var gøy å slå hele den gjengen, kommenterer leder i Opus 82, Gry Elisabeth Juel.

leksikon-logoen Les mer: Opus 82

Store forhåpninger

Asker musikkorps med sine 60 medlemmer fremførte «Machu Picchu (City in the Sky)» av japanske Satoshi Yagisawa.

– Det er et krevende stykke med mange tekniske vanskeligheter. Men det kler vårt store korps, fordi det er et mektig stykke, sier Wold, og fortsetter:
– Vi må finne stykker som passer korpset. Noe av konkurransen ligger i å velge riktig repertoar. Vi har hatt mye glede av å spille det, også. konkurranskestykker kan bli vanskelig tilgjengelig for publikum.
– Hva tenker du om NM?
– Dommernes kommentarer indikerte at vi er i god rute. Hvis vi gjør det samme under NM, kan vi nå langt.

leksikon-logoen Les mer: Asker musikkorps

Vant i brass

I klassen for skolekorps brass kom Haslum skoles jentekorps på en førsteplass, foran Skui juniorkorps.

Lesernes Budstikka: Haslum-seier i Akershusmesterskapet

– Jentene er flinke og har øvd målrettet. Vi har valgt et repertoar som de liker å spille, sier dirigent Eirik Bøhn Berntsen.

I helgen fremførte de «Devon Fantasy» (Eric Ball) og «Crazy Music in yhe Air» (Jacob de Haan). Førstnevnte er et klassisk brasstykke, mens sistnevnte er en svingende bossanova.

– Repertoaret skal være allsidig og vise hva korpset er godt for, utdyper Berntsen.