Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Wildhagen nominert til to Spellemann-priser: – Helt rått

INDIE: Fay Wildhagen er nominert i to kategorier for albumet «Borders». Både i Indie/Alternativ og som produsent.

Artisten Fay Wildhagen fra Stabekk er dobbelt nominert til Spellemann-priser. Det er også Emilie Nicolas fra Bekkestua. Og Geir Holmsen fra Asker kan få komponistpris.

– Veldig hyggelig. Helt rått. Hadde aldri trodd det skulle skje, sier Fay Wildhagen fra Stabekk. Hun er nominert i både klassen for Indie/Alternativ og Årets produsent for «Borders».

– Det er veldig stas, en utrolig anerkjennelse. Jeg er veldig stolt for jeg har stått i det alene så lenge som artist og produsent, ikke hatt noen å spille ball med, sier hun, og fortsetter;

– Det er viktig å legge vekt på at Spellemannprisen ikke er en kåring, men en feiring av norsk musikk. For det er viktig at vi feirer alle som sitter hjemme og skriver musikk, ikke bare dem som blir nominert og vinner, sier hun.

– Har du noe nytt materiale på gang?

– Har begynt på noen nye låter og skal i studio snart. Nå er det full fart. Jeg skal en vei, oppover, sier Wildhagen.

Synger om kjærlighet

Emilie Nicolas fra Bekkestua har også en dobbelt nominasjon, Popartist og Årets album.

– Det er veldig stas. Spellemannprisen er jo den gjeveste prisen vi har i Norge. Bare det å være nominert er nok for meg, sier hun.

ÅRETS ALBUM: Emilie Nicolas sikret seg nominasjon til Spellemannpris for både årets album og popartist med «Tranquille Emilie».

Nicolas er nominert for albumet «Tranquille Emilie».

– Hvorfor den tittelen?

– Det er en slags hommage til min nevø Emilie. Og jeg gjør litt narr av meg selv på det. Albumet handler om kjærlighet, og tittelen går på at jeg må slappe av litt, ikke ta meg selv så alvorlig. Det er jo ikke liv og død denne kjærligheten, sier hun.

– Noen plateutgivelse på trappene?

– Jeg har noen låter klar, men ingen skal utgis i nærmeste fremtid, sier hun.

LES OGSÅ: Fay fikk drømmegitar i gave

Godt sted for tekstene

Tredje nominerte med lokal tilknytning er Lars Saabye Christensen. Han er nominert i klassen Årets tekstforfatter for tekstene på albumet «Et stille sted» med musikk av Geir Holmsen fra Asker. Vokalist på platen er Maj Britt Andersen. Holmsen er nominert til Tonos komponistpris.

– Det er moro å bli nominert. Gøy å få oppmerksomhet med ting du har jobbet mye med, sier Holmsen.

– Synes det er veldig fint å skrive sangtekster. Det er en måte å bruke poesi på som ligger mitt hjerte nær. Jeg tror stedet poesi virker sterkest i dag er gjennom sanger, så det er et naturlig sted for meg å være som jobber med poesi og lyrikk, sier Saabye Christensen.

– Hvordan har det vært å samarbeide med Holmsen og Andersen?

– Det var et godt sted for mine tekster å være. Den er ekstremt viktig den melodiske årvåkenheten Geir har, sier Saabye Christensen.

LES OGSÅ: Endelig ble Maj Britt Spellemann igjen

Spellemann-showet blir arrangert på Chateau Neuf 30. mars og sendes på NRK1.

Les flere artikler