Skip to main content

Tur-Are hedres med pris

​Are Lerstein var i mange år rusavhengig. Nå hjelper han andre.

​Are Lerstein var i mange år rusavhengig. Nå hjelper han andre.

Foto: TRINE JØDAL

Are Lerstein fra Drengsrud får Asker kommunes frivillighetspris for 2020. 

45-åringen er tildelt kommunens frivillighetspris for sitt arbeid for å hjelpe rusavhengige, der naturen brukes som scene og arena. I mai i 2017 startet han foreningen Medvandrerne. 

Lersteins mål er å hjelpe rusmisbrukere tilbake til livet, gjennom motivasjonsturer i naturen. Lerstein (45) var selv rusavhengig i godt over 20 år. 

I Asker kommunes pressemelding om prisen, heter det blant annet: «Gjennom sitt frivillige arbeid og dedikasjon har Are vist at betydningen av å stå sammen for å skape en positiv endring for seg selv og andre. Dette bidrar til motivasjon og til å være en bidragsyter i samfunnet.»

Og: «Medvandrerne har fokus på det friske, og på at hver og en av oss har mulighet til å delta og bidra, uavhengig av bakgrunn og livssituasjon, for å tilhøre noe større enn oss selv.»

Fengselsidé

Det var i et intervju i Budstikka høsten 2016 at Lerstein erklærte seg for å være rusfri

– Da jeg satt i fengsel i begynnelsen av 2015, kom foreldrene mine med et søknadsskjema til «Veien ut». Og nå valgte jeg å søke selv: Jeg var motivert, og dette ble noe jeg eide selv helt fra starten, fortalte Lerstein.

Dette ble også starten på hans nye liv, der mye av tiden tilbringes ute i naturen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.