Skip to main content

(T)ut på tur

Korps på friluftstur: Asker Musikkorps svingte i gang dagen utenfor Thon Hotel Vettre under ledelse av dirigent Erling Johan Myrseth.
Korps på friluftstur: Asker Musikkorps svingte i gang dagen utenfor Thon Hotel Vettre under ledelse av dirigent Erling Johan Myrseth.

Hvor mye veier en tuba? Det var en av oppgavene publikum fikk under friluftskonserten til Asker Musikkorps.

Søndag inviterte Asker Musikkorps til en annerledes korpsopplevelse, da de svingte i gang den første av i alt tre konserter ute i naturen.

– Hensikten er å få oss ut av konsertsalen og ut til folket, sier leder i Asker Musikkorps, Frode Wold.

Korpset er ett av fem korps i Asker og Bærum som ble trukket ut til å arrangere «Korps på friluftstur», et prosjekt som Norges Musikkorps forbund region øst og Gjensidigestiftelsen står bak. Tre gjennomførte konserter ute i naturen gir 60.000 kroner på korpskontoen.

– Det kommer godt med. Vi driver og kjøper inn instrumenter om dagen, sier Wold.

LES OGSÅ: Skal tute i naturen

Hvor mye veier en tuba?

Korpset satte den musikalske standarden for turen allerede ved oppmøtepunktet på Thon Hotel Vettre, før turen gikk videre til Wettre Bryggeri og derfra til Esviken hvor også Bondi og Vettre Skolekorps spilte.

Underveis fikk både små og store prøve seg på rebusoppgaver som var plassert langs den tre kilometer lange løypen. Den heldige vinneren kunne kose seg med en tre retters middag på Thon Hotel.

SE BILDESERIE: Korps på tur

Litt korpskunnskap kunne deltagerne også tilegne seg på turen. For hvor mye veier egentlig en tuba?

Inger Johanne og Iain Dodds var noen av dem som prøvde seg på å gjette tubaens vekt, og var veldig begeistret for den litt annerledes korpsopplevelsen.

– Vi har en venn som spiller i korpset, sier han, og legger til at han selv har vært trommeslager i et sekkepipeorkester i sin ungdom.

– Arrangementet er veldig bra. Vi er her for å støtte vår venn, men også for å komme oss ut. Det gjorde at vi fikk et spark bak, sier Inger Johanne Dodds.

LES OGSÅ: 900 spilte opp

 

Tung tuba: Inger Johanne og Iain Dodds gjettet vekten.
Tung tuba: Inger Johanne og Iain Dodds gjettet vekten.

Prøvespilte

På Esviken var det servering av drikke og kake, og forskjellige aktiviteter for barna. For dem som vurderte en korpskarriere, eller bare var nysgjerrige på å teste lyden på forskjellige instrumenter var det muligheter for det.

Caterina Perona Fjeldstad og Marthe Zandjani (begge 10), spiller til vanlig henholdsvis klarinett og fløyte i Bondi skolekorps, men benyttet anledningen til å prøve andre instrumenter.

– Det morsomste med dagen er å få spille på disse instrumentene, sier Fjeldstad.

LES OGSÅ: Korpskonsert: – Vi har det gøy med musikken

Håper på nye tilskudd

Leder i Asker Musikkorps, Frode Wold, la ikke skjul på at han mer enn gjerne ønsker nye medlemmer velkommen til korpset, som i dag har rundt 55 aktive medlemmer.

– Det hadde vært veldig hyggelig om denne dagen bidrar til å skape vekst i korpset. Det er viktig at vi får inn nok unge, sier han, og legger til at de alltid er på jakt etter flinke, habile mennesker.

 

Prøvespilte: Marthe Zendjani (f.v.) og Caterina Perona Fjeldstad prøvespilte instrumenter.
Prøvespilte: Marthe Zendjani (f.v.) og Caterina Perona Fjeldstad prøvespilte instrumenter.

Han håper også at konsertopplevelsen i det fri fører til at flere får tar turen til neste konsert.

– Jeg har et mål, og det er at vi får publikummere på konsertene vårs som vi ikke kjenner, sier han.

Neste mulighet til å oppleve Asker Musikkorps i det fri er 2. juni. Da inviterer de til historisk vandring over Skaugumjordene til Vøiensmia. Tredje og siste konsert holdes 24. september i forbindelse med Askerdagene.

Og lurer du på svaret? En tuba veier rundt 9 kg, ifølge Asker Musikkorps.

LES OGSÅ: Spilte fra kirketårnet for 70. gang

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.