Skip to main content

Søndag stiller Wenche Myhre opp for kirken

STØTTER KIRKEARBEIDET: Artisten Wenche Myhre ønsker å gi noe tilbake til nærkirken sin. Derfor synger hun gratis i Holmen kirke søndag.
STØTTER KIRKEARBEIDET: Artisten Wenche Myhre ønsker å gi noe tilbake til nærkirken sin. Derfor synger hun gratis i Holmen kirke søndag.

– Jeg synes det er fint å kunne bidra når jeg kan, sier Wenche Myhre. Søndag synger hun gratis i Holmen kirke.

Dette er første gang Wenche Myhre synger i sin egen nærkirke, som hun har mange gode minner fra.

– Ja, jeg flyttet hit til Nesøya som 21-åring, så jeg har bodd her noen år. Barna mine er konfirmert i Holmen kirke blant annet, sier Wenche Myhre, som har Holmen-koret Dameensemblet i ryggen under konserten.

– Vi har øvet sammen et par ganger. Det blir en fin opplevelse å synge sammen med et så dyktig kor. Jeg gleder meg til konserten, sier Myhre.

LES OGSÅ: Sønnen til Willie Nelsons kjæreste 

Fyller kirken gjennom uken

Holmen kirke fyller 50 år i år og overskuddet av konserten går til arbeid for barn, unge og eldre i kirken.

Her foregår alt fra babysang, barnekor, speiding og ungdomsklubb til formiddagstreff for voksne og pensjonisttreff. Kirken er fylt opp med aktiviteter hver dag uken gjennom.

Også vokalkoret His Masters Voice (HMV) og artisten Jacob Conradi synger i kirken søndag.

Roser Conradi

Det er Jacob Conradi som er primus motor bak konserten og han fullroses av Wenche Myhre:

– Det var Jacob som spurte meg om jeg kunne opptre i kirken. Dette er et flott initiativ som jeg hadde lyst til å si ja til. Jacob Conradi er en omsorgsperson og en ildsjel. Det er godt at det finnes sånne som han, sier Myhre.

Hva Myhre skal synge i Holmen kirke, er foreløpig litt hemmelig. Men hun skal synge på norsk og et det er sanger som folk vil forbinde med henne.

– Jeg må nok innom min venn Povel Ramel, han har laget noen fine tekster. Og så synes jeg det passer å synge «Vi lever», siden det er et 50-årsjubileum.

LES OGSÅ: Grønn vekst i Bærum 

På Radiumhospitalet

I går stilte Wenche Myhre opp på en støttekonsert på Radiumhospitalet i Oslo, der inntekten avsettes til pasientrettede tiltak på sykehuset.

– Jeg bidrar gjerne med noen ekstraoppdrag når jeg har mulighet. Det er viktig at vi artister kan spre glede i litt andre sammenhenger enn på planlagte konserter, sier hun.

Også før jul skal hun synge for pasientene på Radiumhospitalet.

Gjør klart for juleshow

For tiden er Myhre og samboer Anders Eljas opptatt med turneen «En aften med Wenche og Anders». Blant annet har de sunget på Chat Noir og skal snart videre til Ål i Hallingdal.

– Det er bare oss, Anders på piano og meg som synger, sier hun.

27. november starter Myhre med juleshowene sine, 1. desember opptrer hun  i Konserthuset.

LES OGSÅ: Prestenes boplikt er opphevet – 23 presteboliger kan bli solgt 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.