Skip to main content

Slik vil bærumskirken vise seg frem

Høvik kirke og Bærum Bachkor ble filmet i mai i år. I løpet av tre uker våren 2019 ble det også gjort opptak i de ni øvrige bærumskirkene.

Foto: Joakim S. Enger

Ti kirker, kor og solister medvirker i en splitter ny film som skal vise frem bærumskirken på en ny måte. Resultatet kan du se her.

Tidligere i sommer skrev Budstikka om filmprosjektet, iverksatt av blant andre daglig leder i Bryn og Jar menighet, Hanne Vibeke Winter-Hjelm. 

Winter-Hjelm begrunnet den gangen tiltaket med at Bærum har ti vidt forskjellige kirker som flere bør kjenne til. 

– Om jeg må få lov å si det - resultatet ble bare så bra, sier kirkelederen nå.

I filmen, som starter med Høvik kirke og Bærum Bach-kor får man høre og oppleve salmen «Herre Gud ditt dyre navn og ære» gjennom ulike kor og musikere. I tillegg viser filmen bilder av hvordan kirkene ser ut. 

Hanne Vibeke Winter-Hjelm i Bryn og Jar menighet er stolt over den nye filmen som skal promotere bærumskirken. Her er hun i Bryn kirke.

Foto: Knut Bjerke

Det er Spindel film som har gjort opptakene. 

– Vår jobb har vært å fange identiteten til hver enkelt kirke, gjennom den samme salmen. Det er en stor oppgave, sier filmfotograf Knut Svanes Lunde.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.