Skip to main content

Slik markerer klokkespillet Brexit

Fra dette tårnet vil populære britiske sanger runge ut over Sandvika sentrum for å markere Storbritannias offisielle EU-avskjed. 

Knut Bjerke

Klokken 12 i dag kan du høre flere britiske slagere komme fra klokketårnet i Sandvika sentrum. 

Etter at Storbritannia offisielt forlot EU ved midnatt natt til lørdag, skal Bærum rådhus markere dette. Nøyaktig 12 timer etter den offisielle avskjeden. 

På sin Facebook-side skriver Klokkespillet i Bærum at det skal markeres med en rekke ulike britiske slagere. 

– Jeg kommer til å variere en del, men av det nyere så blir det litt Beatles, David Bowie og Rolling Stones, forteller vikarierende klokkenist Alex Snyder. 

Han forteller at han har prøvd å finne en sammenheng mellom «Brexit» og låtvalgene sine. 

– For eksempel «Yesterday» og «Life on Mars» er to sanger som både passer godt til anledningen. Jeg prøvde også «Changes», men det passet ikke så bra med klokkespillet, sier Snyder. 

– Prøver å være dagsaktuelle

– Vi prøver alltid å være dagsaktuelle med klokkespillet vårt. Vi markerer ofte politiske saker, nasjonaldager og bursdager med våre konserter på lørdager. Da er det naturlig å velge «Brexit» i dag. Det ville jeg selv også gjort, forteller klokkenist Vegar Sandholt. 

– Hva ville du valgt om du var den som skulle spille konserten?

– Det som er viktig er å variere i sjanger. Derfor ville jeg valgt noen tradisjonelle komponister, som Händel. Så kan man ikke komme utenom Melodi Grand Prix-repertoaret deres, og selvfølgelig litt Beatles. Det er nok å ta av, sier Sandholt. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.