Skip to main content

Slik bringes nøttene til sykehjemmene

KGB dans & balletts oppsetning av «Nøtteknekkeren» vil bli direktesendt til alle sykehjemmene i Bærum kommune.

KGB dans & balletts oppsetning av «Nøtteknekkeren» vil bli direktesendt til alle sykehjemmene i Bærum kommune. 

Foto: TRINE JØDAL

Bærum Kulturhus bruker egen TV-kanal til å bringe julestemning til dem som ikke klarer å oppsøke kulturhuset selv. 

KGB dans & balletts oppsetning av «Nøtteknekkeren» vil ikke bare spilles foran et fullsatt kulturhus denne julen – beboerne på alle Bærums sykehjem vil også kunne se forestillingen fra godstolen «hjemme».

– Det fineste er nok å fysisk være der det skjer, men det er viktig at de som ikke klarer å komme seg til kulturhuset også kan få glede av kulturtilbudet i kommunen, forteller kommunikasjonsansvarlig for Bærum Kulturhus Karin Bugge. 

Sender forestillingen live

Gjennom kommunens TV-avtale har Bærum kommune opprettet en egen infokanal til sykehjemmene på kanalplass 998, der forestillingen vil bli direktesendt tirsdag 17. desember kl. 18:00, i tillegg vil den gå i reprise hele julen.

– Den første forestillingen vil bare bli filmet med ett kamera da vi ønsker å ta det litt pent første gangen, men vi har kjøpt inn flere kameraer, forteller hun. 

Etter «Nøtteknekkeren» skal de hente inn erfaringer fra sykehjemmene – deretter vi de se på mulighetene for å utvide produksjonen og ikke minst hvilke andre forestillinger de kan bringe til titteboksen. 

– Vi ønsker å få det til med andre forestillinger i første halvår av 2020, som nyttårskonserten og utdeling av Kulturprisen og festforestillingen 17. mai, sier Bugge. 

Viktig for helsen 

I tillegg til ekstra arbeid for staben vil det også kunne bli en økning i honorarene de må betale artister som opptrer om de streamer forestillingene. Bugge mener likevel at det er viktig å få kulturen ut til alle.

– Dette er ikke inntektsmotivert. Det faller under oppdraget vårt som kulturhus; å gi et kulturtilbud til alle i kommunen, selv de som er syke og ikke kommer seg hit. Kultur er en viktig måte å styrke livskvaliteten til alle på, avslutter hun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.