Skip to main content

Slik blir kongefamiliens koronajul

Kongeparet og kronprinsfamilien på Bygdøy kongsgård julen 2021.

Kongeparet og kronprinsfamilien på Bygdøy kongsgård julen 2021.

Foto: Foto: Lise Åserud, NTB

Feirer julaften sammen på Skaugum i år. 

Den norske kongefamilien må som alle andre nedskalere julefeiringen på grunn av koronarestriksjonene. Denne uken stilte de opp til julefotografering.

Kommunikasjonssjef Guri Varpe på Slottet opplyser til NTB at kongen og dronningen oppholder seg på Bygdøy kongsgård i julen og at de feirer julaften sammen med kronprinsfamilien på Skaugum.

– Kronprinsfamilien vil være til stede ved julegudstjenesten i Asker kirke på ettermiddagen julaften, sier Varpe.

Kongeparet og kronprinsfamilien i julestemning på Bygdøy kongsgård.

Kongeparet og kronprinsfamilien i julestemning på Bygdøy kongsgård.

Foto: Lise Åserud, NTB

Denne uken stilte kongefamilien opp til julefotografering med NTB i Hagestuen på nettopp Bygdøy kongsgård, foran et stort og fint pyntet juletre. 

Under julefeiringen er det samme koronarestriksjoner som gjelder for kongefamilien som for alle andre: i utgangspunktet bør man ikke ha flere enn 10 gjester hjemme utover egen husstand, men man kan ha inntil 20 gjester en gang i løpet av jule- og nyttårshøytiden.

Koronasmitte

Koronaviruset har allerede nådd helt inn til kongefamiliens innerste krets.

I august testet prinsesse Ingrid Alexandra (17) positivt for covid-19 og måtte i isolasjon på Skaugum. Hun ble friskmeldt noen dager senere og var da tilbake på skolen igjen.

Senest i desember havnet kronprins Haakon i karantene etter å ha vært «øvrig nærkontakt» til en koronasmittet person. Han var ute av karantene igjen tirsdag.

Neste år 21. januar fyller prinsesse Ingrid Alexandra 18 år, men de store offisielle arrangementene i den forbindelse er blitt utsatt på grunn av pandemien.

Opptatt av kongefamilien vår? Da anbefaler vi disse sakene: 

(©NTB)

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.