Skip to main content

Skulpturparken på Fornebu offisielt åpnet

SELEBER SNORKLIPPER: Dronning Sonja sto for den offisielle åpningen av Skandinavias største keramiske skulpturpark, laget av Magne Furuholmen (t.h.). Med på åpningen var også en fornøyd konsernsjef i Aker Øyvind Eriksen.

Skandinavias største keramiske skulpturpark ble åpnet med storfint besøk torsdag.

Både dronning Sonja og Kjell Inge Røkke var blant gjestene som overværte åpningen av kunstner Magne Furuholmens største prosjekt noen gang.

Inne i Akerkvartalet på Fornebu er om lag 50 skulpturer av ulik størrelse plassert utover et ti mål stort område. Det hele er finansiert av Aker.

– Jeg må innrømme at dette er en ganske stor dag for meg, sa Furuholmen under den offisielle åpningen av parken torsdag.

LES OGSÅ: Drømmen om Røkke-tårnet lever fortsatt

Verdens største

I nesten to år har han arbeidet med prosjektet, hvis store blikkfang er to massive keramikkrukker som visstnok er verdens største.

SE FLERE BILDER HER: Skulpturparken på Fornebu offisielt åpnet

– Til sammen har det gått med 60 tonn leire, og hver av krukkene er rundt ti tonn tunge. Men kunst blir ikke viktigere med størrelse – det viktigste er å tilføre energi til omgivelsene, sa Furuholmen.

LES OGSÅ: Furuholmen er blitt festspill-styreleder

Vil inspirere til å sette spor

Skulpturparken har fått navnet «Imprints», da alle kunstverkene er dekorert med poesi skrevet av kunstneren selv.

– Vårt ønske er at kunsten skal inspirere de ansatte i Aker og andre besøkende til å reflektere tilbake på veien hit, og å sette nye spor fremover, sa konsernsjef i Aker Øyvind Eriksen.

Parken skulle etter planen vært åpnet i fjor høst, men utvidelser og utsettelser gjorde at den står ferdig først nå, noe som også gjør at avdukingen inngår i året hvor 175-års jubileet til Aker markeres.

LES OGSÅ: a-ha-Furuholmen ny styreleder for Festspillene

Har fulgt prosjektet tett

Dronningen har fulgt prosjektet tett gjennom prosessen, og var også på besøk ved keramikkverkstedet Tommerup i Danmark hvor Furuholmen skapte hvert eneste kunstverk for hånd.

– Jeg har sett Magne i full aktivitet i Danmark, og det er et utrolig arbeid som er lagt ned i alle skulpturene, sa dronningen, før hun fikk æren av å klippe snoren og erklære skulpturparken for offisielt åpnet.

Trompetist Ole Edvard Antonsen fremførte så et spesialkomponert stykke for anledningen, før dronningen, Røkke, Eriksen og Furuholmen vandret rundt i parken og beundret skulpturene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.