Vallerrevyen 2016: – Folk vet ikke hvor mye arbeid som ligger bak

HÅNDVERKERNE: De holder seg utenfor rampelyset, men forbereder lys til skuespillerne, fra venstre Santos Siva, Sebastian Riise og Hampus Wiker.

HÅNDVERKERNE: De holder seg utenfor rampelyset, men forbereder lys til skuespillerne, fra venstre Santos Siva, Sebastian Riise og Hampus Wiker. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

På Valler videregående er det 300 elever som lager skolerevy. De tenker revy døgnet rundt.

DEL

Mens skuespillerne bader i lys og synger på scenen, er det en gjeng som beundrer prestasjonene fra sidelinjen.

Men det er hverken replikker eller sang de er opptatt av. De gransker nøye hvordan lyset skjærer over scenen. Spotene er fast montert i trappen, og kaster profesjonelle lysskjær over Vallerrevyen 2016 «Teaterforestillingen».

- Vi monterte dem i går, forklarer Santhos Siva stolt.

SE VIDEO:

  Døgnet rundt

  Han er med i gjengen på drøyt 40 som har laget scenen. Bak det opphøyde platået er det en diger stabel med paller. Her skal bandet stå. Trappen er drapert med sort filt. Inne i trinnene er selve juvelen. Her lyser spotene.

  – Jeg tror ikke folk vet hvor mye arbeid som ligger bak å få til en sånn revy, sier Sebastian Riise. Han meldte seg til oppdrag for scenegruppa. Det har han ikke angret på, selv om det har krevd innsats døgnet rundt.

  Sist på scenen

  Gjengen slipper ikke til før skuespillerne har gått av scenen for kvelden. Det er ofte veldig sent. Forleden øvde de til midnatt. Da gned håndverkergjengen trøttheten ut av øynene og skrudde løs.

  ENDRER: Elevene har fått nytt lerret, derfor må de justere prosjektoren i taket.

  ENDRER: Elevene har fått nytt lerret, derfor må de justere prosjektoren i taket. Foto:

  Idag kom Siva sent til øvelsene. De siste timene har han tilbragt med øynene igjen, og hodet på puten.

  Elevene forteller om intensivdager. Og lærerne er forståelsesfulle. Elevene får hverken ekstra matteoppgaver eller vanskelige prøver mens revyarbeidet er på det mest intense. Det er kost- og mask-sjef Tora Conradi-Larsen godt fornøyd med:

  – Vi er mange som står på for å få dette til. Lærerne er fleksible. Selv er jeg på skolen fra morgen til sent på kveld. Her jobber vi med lekser i pausene. Det er fint når vi kan hjelpe hverandre, sier tredjeklassingen som har 40 i kostymegruppen.

  LES OGSÅ: Rudrevyen 2016 Game over: - Vi pakker inn vår egen humor

  Varmt under taket

  Nå henger hun opp en sort gardin ved scenekanten. Den skal skjerme for publikum, mens skuespillerne skifter til neste nummer.

  –Skuespillerne er utrolig flinke, og helt dedikerte til oppgaven. Dette blir utrolig gøy, sier hun.

  KOSTYME: Kostymesjef Tora Conradi-Larsen hjelper Marte Nygaard Lind på med tomat-kostymet.

  KOSTYME: Kostymesjef Tora Conradi-Larsen hjelper Marte Nygaard Lind på med tomat-kostymet. Foto:

  Andreas Gram står øverst på stigen og monterer prosjektor i taket. Den må justeres fra i fjor, for nå har de mindre lerret.

  – Det er veldig varmt her, roper han ned til Skjalg H. Hamsvåg, sjef for gruppen.

  – Nå har vi fått et profesjonelt lerret. Det forrige var bare et tøystykke vi hadde hengt opp, forklarer han.

  Egen humor

  Den som kanskje har størst press på seg, er instruktør Fredrik Bentzen (23). Han var med på Nesbrurevyen, som skuespiller og instruktør. Etter å ha utdannet seg til tekstforfatter, var han ikke i tvil om at han ville være med på Vallerrevyen. Nå forklarer han hva skolerevyhumor egentlig er:

  – Det blir bra revy når du har skråblikk på samfunnet, og setter ting på spissen. Vi har tema som ofte blir tatt opp. Det føles nært, men vi viser situasjonen på en litt annen måte. Og det er bare bra hvis det tar litt tid før publikum oppfatter humoren. Vi unngår billige poeng, sier han.

  LES FLERE KULTURNYHETER HER

  Artikkeltags