Rudrevyen 2016 Game over: – Vi pakker inn vår egen humor

LAGER REVY: Rudrevyen 2016 heter «Game over», og bak sitter Magnus Solhaug Hofgaard (tekstforfatter og regissør, t.v.) og Emil Olafsson (tekstforfatter og regissør). Foran ligger revysjef Sverre Skjauff (fra venstre), samt skuespillerne Halvor Tangen Schultz og Julie Larsen.

LAGER REVY: Rudrevyen 2016 heter «Game over», og bak sitter Magnus Solhaug Hofgaard (tekstforfatter og regissør, t.v.) og Emil Olafsson (tekstforfatter og regissør). Foran ligger revysjef Sverre Skjauff (fra venstre), samt skuespillerne Halvor Tangen Schultz og Julie Larsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vinnerne av fjorårets skolerevypris har sin helt egen oppskrift på ny suksess. Den er ikke å kopiere seg selv.

DEL

– Vi pakker inn vår egen humor på en ny måte. Årets revy blir veldig aktuell, men det er vanskelig å ikke «hoppe» etter seg selv.

Emil Olafsson og Magnus Solhaug Hofgaard krabber opp på scenen, sammen med årets skuespillergjeng. I fjor skrev de «Sommerfugleffekten» og endte opp med Budstikkas pris for beste skolerevy.

LES ANMELDELSEN: Imponerende intelligent revy på Rud

De skriver skolens revy i år også. Sammen med ni skuespillere, åtte kormedlemmer, 15 bandmedlemmer, fem dansere og 150 elever ved distriktets største videregående skole har de sydd sammen mer moro.

Og de ser utfordringen: Hvordan lage en bra skolerevy, når de nylig har sikret inn heder fra øverste hylle?

– Vi har gjort revyen veldig aktuell i år, sier de og sammenligner med utfordringene kongen nevnte i sin nyttårstale: arbeidsledighet, innvandring og krig.

– Alt er med, fastslår de om Rudrevyen 2016 «Game over».

LES OGSÅ: - Vi tok publikum på alvor

Grønn stillhet

I tillegg lover de et friskt skråblikk på nye politiske partier, som seiler inn med suksess, og det uten å fortelle hele historien om seg selv.

– De grønne får gjennomgå. De fleste politikere forklarer hvordan de vil finansiere løftene i alternativt statsbudsjett. Men det er stille rundt de grønnes økonomiske politikk. Det er det ikke lenger nå, sier de to tekstforfatterne og regissørene, som håper de vil nå frem til publikum.

At lyden skal bære, vil Håvard Skåra Mellby og Olav Bech Bråten ta hånd om. Guttene er inne i siste semester med studieforberede elektro, de er godt vant med lyd, teknikk, og vurderer videre ingeniørstudier. Og for å være på den sikre siden har de fått hjelp av fagfolk i bransjen.

– Lyden skal nå frem helt til de bakerste benkene. Vi er godt rustet, sier lyd-duoen.

  Skummelt i salen

  Det er plass til 240 tilskuere i auditoriet, og med ni fulle forestillinger kan de nå frem til over 2.000 publikummere. Og de håper på ekstraforestillinger. Det gir revysjefen sommerfugler i magen.

  – Det er litt skummelt med en så stor sal, sier Sverre Skjauff, som har ledet intensive øvelser siden 18. desember og gjennom hele romjula, mens kosegruppa har gjort hva de kan for å fôre den store revygjengen fra grytidlig morgen til midnatt.

  150 i matkø

  – Vi fikk mye ros for chili con carne med nachos. Den mettet, sier Henriette Marie Lund og Aurora Falk Hersvik.

  De to dramaelevene har også spesialisert seg på risretter, som metter mange. Det er ikke uvanlig at 150 står i matkø, tre ganger daglig på Rud.

  Ringo og Jesus til Rud

  Men til syvende og sist er det prestasjonene på podiet som teller. Her står blant annet Julie Larsen og Halvor Tangen Schultz. De gikk nylig av scenen til Sandvika barne- og ungdomsteater i rollene som Josef og fru Herodes i «Juleevangeliet». Nå er de klare for en helt annen genre.

  – Vi gjør veldig mye mer enn å spille, danse og synge. Her er det mye flisespikking, for revy handler om god timing, sier Schultz fra Kolsås, som også har spilt Ringo Starr i filmatisering av Lars Saabye Christensens «Beatles».

  LES FLERE KULTURNYHETER HER

  Artikkeltags