Eikeli gir 70.000 kroner til jenteskole

Utdeling: Revysjef Patrick Santos Sørås fikk æren av å overbringe 70.000 kroner til Alton Bendu, leder av foreningen Norge-Sierra Leone. Pengene går til en jenteskole i Rotifonk i Sierre Leone.  Begge foto: Nina Abrahamsen

Utdeling: Revysjef Patrick Santos Sørås fikk æren av å overbringe 70.000 kroner til Alton Bendu, leder av foreningen Norge-Sierra Leone. Pengene går til en jenteskole i Rotifonk i Sierre Leone. Begge foto: Nina Abrahamsen

Artikkelen er over 4 år gammel

Overskuddet fra Eikeli videregåendes skolerevy og salg av risbevis har gitt over 70.000 kroner til en jenteskole i Sierra Leone.

DEL

– Dette er et prosjekt skolen har jobbet med siden 2009. Skolebyggene er ferdig, og undervisningen er i gang. Elevtallet øker fra år til år, så dette er vellykket, sier Gro L’Orsa, som er ansvarlig for prosjektet sammen med daglig leder Alton Bendu i Organisasjonen Norge-Sierra Leone.

Fra skolerevyen ble det et overskudd i år på over 5.000 kroner.

– Revy er bare gøy, og det er fint at overskuddet kan gå til en god sak, sier revysjef Patrick Santos Sørås. Han overleverte pengegaven til Alton Bendu.

– Jeg blir så glad og stolt over hvor engasjert disse elevene er, det er vanskelig å beskrive, sier han.

LES OM REVYEN: Ondskapen strømmet ut fra scenen

Jobber med empati

På skolen er det også en Sierra Leone-komité som jobber med alt fra flaskeinnsamling til vaffelsalg. I fjor klarte elever og ansatte å samle inn 171.000 kroner. Elevgrupper reiser årlig ned til skolen, men i år gikk ikke det på grunn av ebola-utbruddet.

– De som reiser ned, får også noe tilbake. De får lære at elever der har mer respekt for eldre og er mer sosiale med hverandre, sier Bendu.

Marie Buin (17) var med i fjor:

– Det var fantastisk, alt var så annerledes. Vi blir veldig klar over hvor godt vi har det her. Russen her kan for eksempel samle inn 30.000 på dugnader. Noe lignende hadde vært helt umulig der.

LES OGSÅ: Tjente 30.000 på skolerevy - sender pengene til skole i Afrika

Hun har kontakt med flere elever der, og reiser ned etter videregående for å jobbe som frivillig.

– Det er rørende å se elevenes engasjement. Dette speiler noe av det miljøet vi ønsker å skape her på Eikeli, å se hverandre og bry seg. Vi jobber med empati, medmenneskelighet og internasjonal forståelse, sier avdelingsleder Espen Håland. Ledelsen merker at arbeidet gjør noe med elevene.

– De er opptatt av å høre nytt, og er bekymret for de elevene der nede som de har blitt kjent med, sier Gro L’Orsa.

Artikkeltags