Terningkast 5: Danserne spratt ut av godteposen i Nadderudrevyen

  Artikkelen er over 3 år gammel

  Oppskriften på en god skolerevy er noe for enhver, gjerne med søtsmak. Her var det danserne som spratt ut av godteposen.

  DEL
  Allerede i starten slo de an tonen og fylte scenen med sikkerhet. De fikk salen i god stemning. Med visuelle armbevegelser utfoldet de seg i hip hop og moderne dans.

  LES OGSÅ: 

  Jentene var godt koreografert, og flinke til å falle inn i mønster. De var samstemte, også når de svingte seg sammen med skuespillerne. Danserne livet opp i første akt, og de sprudlet i neste, som i sketsjen «Mitt dansecrew».

  Bang, bang

  Her rapper mullaen kraftfullt, til refrenget «Bang Bang (my baby shot me down)». Humoren tas videre i sketsjen «Det lukter kvinn», i rekrutteringsvideoen mot de vantro, hvor en deltager skyter sin egen kone, mens han forsikrer at han har flere. Og selvsagt var det en som var «Charlie».

  Nadderudrevyen 2015 heter «Er det innafor?» Det er den, og vel så det. Der er lov å harselere med ulike kulturer og med lyter, som i sketsjen «Snikerne» hvor en mor og en med diagnosen downs, sniker seg syngende forbi billettkontrolløren. Både sangere og band er verd å høre på.

  SE BILDENE FRA REVYEN HER

  Hva med sex?

  Men vi er vant til at revyene spiller på sex, med humor under beltestedet. Den var så godt som fraværende på Nadderud. Er det innafor? Ja, det går faktisk an å lage en vellykket skolerevy uten at tekstene syder over av hormoner.

  LES OGSÅ: Frykter ikke publikumssvikt til skolerevyene

  Første akt var nok på grensen til å være vel korrekt. Er dette morsomt? undret vi. Ja, da skuespillerne kjempet for å ta med egen sykkel (til og med trehjulssykkel) på spinning, da poden tok styringen over eventyret, og da ensemblet syklet «naken» på scenen i kroppsfarget trikot, var vi allerede innafor.

  Hellig ånd

  Da den hellige ånd dukket opp i gakk-gakk-kostyme – åpnet salen latterdøren. I Nadderudrevyen er det innafor å sparke til religion.

  Det ble mye tull i Margrete og Petter Dass sin barnedåp, da hun forkastet navnene, «Født på», «Rett i» og «Pult på».

  Mathias Thorkildsen spilte i 13 revynumre, og glitret i «Bibelen 3» og «Latter live».

  Terningkast: 5

  Artikkeltags