Gjør seg klare til å spille med stjerneartist

Generalprøven gikk over all forventning ifølge alle parter. F.v dirigent Stein Wilsbeck, Maria Haukaas Mittet og Tore Johansen

Generalprøven gikk over all forventning ifølge alle parter. F.v dirigent Stein Wilsbeck, Maria Haukaas Mittet og Tore Johansen Foto:

Det er ikke hver dag skolekorpsmusikantene får spille med kjente artister. I dag spiller barna i Rykkinn og Gullhaug skolekorps og Skui og Emma Hjorth skolekorps med stjerneartisten Maria Haukaas Mittet.

DEL

– Kan du signere her? spør Johanna Huseby (8) og Lillian Algrov (8) forsiktig idet Haukaas Mittet er ferdig med generalprøven sammen med juniorkorpsene lørdag formiddag.

Signaturer og fellesbilde ble det, men selfiene må vente til selve konsertdagen på søndag. Korpsene har leid Bærum Kulturhus for anledningen, og håper på fulle hus og god stemning for hele familien.

For mange av de 120 musikantene i de to skolekorpsene, var det åpenbart stas å få spille sammen med en artist de har sett på TV flere ganger før.

– Hun vant stjernekamp for et par år siden. Jeg har sett henne på TV, sier Johanna.

- Givende å spille med skolekorps

Stas å få spille med en kjendis

Stas å få spille med en kjendis Foto:

Det er tredje året på rad at Rykkinn og Gullhaug skolekorps slår seg sammen med et annet lokalkorps for å holde kjendiskonsert i Bærum Kulturhus. Dirigent for korpset, Stein Wilsbeck, forteller at han gjør dette hovedsakelig for at barna skal få anledning til å jobbe med profesjonelle musikere – i tillegg til at det er stas og gøy med kjendiser. Repertoaret viser en god blanding, men hovedsakelig innslag fra jazzsangeren Natalie Cole.

Selv synes Haukaas Mittet at det å opptre med skolekorps kontra profesjonelle orkestre og band er en helt spesiell opplevelse.

– Det er veldig givende og en viktig jobb. Kanskje kan jeg være en inspirasjon som kan hjelpe dem til å velge musikk videre, sier hun. Hun skryter av både hovedkorpsene og juniorkorpsene.

– Det er ikke barnemat de har fått servert, det er vanskelig materiale og det er kult å synge med dem, sier hun.

Øvd mye i forkant av konserten

For Adrian Langlo Røyse (10) og Agnes Johansen Usher (10) i Skui og Emma Hjorth skolekorps, var høydepunktet å få møte artisten i egen person.

Adrian Langlo Røyse (10) og Agnes Johansen Usher (10)

Adrian Langlo Røyse (10) og Agnes Johansen Usher (10) Foto:

– Det var gøy, hun er veldig flink, sier de omtrent i kor. Adrian spiller baryton og Agnes kornett, og forteller at de har øvd litt ekstra mye i forkant av konserten.

– Hvor mye da?

– Nok, svarer de.

Marie Bordi (13) og Kari Feldberg Bakken går i Rykkinn og Gullhaug skolekorps sitt hovedkorps

Marie Bordi (13) og Kari Feldberg Bakken går i Rykkinn og Gullhaug skolekorps sitt hovedkorps Foto:

Til vanlig samles korpset en gang i uka, men Agnes og Adrian går i tillegg på musikkskole i Sandvika.

En av dem som har vært med på alle tre kjendiskonsertene som har blitt arrangert hittil er Kari Feldberg Bakken (18).

– Når man har med kjente artister så får man litt mer oppmerksomhet og det er jo kjempekult å ha hun stående der og synge, sier hun.

Artikkeltags