Skip to main content

Skal kjempe i «Mesternes mester»

Konkurrerer: Skiløper Anne Jahren (t.v.) og fotballspiller Ragnhild Gulbrandsen deltar i neste runde med Mesternes Mester på NRK1. FOTO: KARL BRAANAAS

Fotball-spillerne Jan Åge Fjørtoft og Ragnhild Gulbrandsen skal blant annet konkurrere med skiløper Anne Jahren om å bli Mesternes Mester.

– Det skal bli fryktelig gøy å konkurrere igjen, sier Ragnhild Gulbrandsen (38).

Når august går over i september, tar den tidligere OL-vinneren i fotball permisjon fra jobben som sportsjournalist i Budstikka for å sette seg på flyet til Monaco.

Foran tv-kameraene på den franske rivieraen, med asurblått hav og kneisende klipper, skal hun konkurrere mot andre tidligere topputøvere, blant annet Jan Åge Fjørtoft (48) fra Nesøya og langrennsløperen Anne Jahren (52), som gikk for Bærums Skiklub.

På skjermen møter de flere idrettskjendiser i syvende sesong av den populære NRK-konkurransen.

Syklist Thor Hushovd (37), sandvolleyballspiller Bjørn Maaseide (47), skikjører Andreas Håtveit (29), fotballspiller Claus Lundekvam (42), ishockeyspiller Roy «Tåka» Johansen (55), håndballspiller Siri Eftedal Seland (49), skihopper Anette Sagen (30) og langrennsløper Vibeke Skofterud (35) er de andre som kjemper om å gå til topps i konkurransen.

Overtalt av barna

Fjørtoft er blitt spurt om å delta flere ganger. Nå ble han rett og slett overtalt på hjemmebane.

– Barna mine ville gjerne at jeg skulle si ja, forteller han.

Fjørtoft gleder seg til å tilbringe tid med utøvere som har gitt ham mange gode opplevelser. Men etter et langt liv på fotballbanen innrømmer han at han selv har utfordringer.

– Enkelte deler av kroppen min gleder seg ikke til Mesternes Mester. Jeg har ingen muligheter til å gå gjennom EU-kontroll med positivt resultat, spøker han.

Også Gulbrandsen sliter med skavanker etter fotballkarrieren.

– Jeg er spent på hvordan kneet vil tåle et tøft program. I tillegg ser jeg at konkurranseinstinktet mitt skal få testet seg. Jeg har jo aldri vært spesielt glad i å tape, sier Gulbrandsen, som også har spilt for Asker og Boston Breakers i USA.

Anne Jahren er den eneste som er født og oppvokst i Bærum. Her er det mange som vet at hun elsker konkurranser.

– Hele livet har jeg trent kondisjon. Det blir det nok ikke mye av her. I Mesternes Mester er det stayerevnen som teller, sier hun. Sønnen på 15 år har gitt klar beskjed om at han ikke ønsker mor hjem tidlig fra serien som sendes på NRK1 neste år.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.